На виставці всі бажаючі матимуть змогу оглянути та протестувати моделі мотоциклів та електричних транспортних засобів від провідних виробників, отримати навички їзди на байках, а також побачити виступи каскадерів.

Київ. 9 квітня. УНІАН. На Контрактовій площі у Києві у вихідні 13-14 квітня відбудеться виставка мототехніки Bike Land 2019.

Про це організатори заходу Денис Антонюк та Олександр Дубовик повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Bike Land 2019 - це іміджевий захід, шоу для привернення уваги громадськості до мотоспорту і мотокультури. Ми покажемо людям, де можна застосувати двоколісний транспорт, які бувають типи мотоциклів, для чого вони призначені. Захід пройде у центрі міста, на Контрактовій площі. Кожен, хто бачив мото лише на дорозі, зможе познайомитися з мотоциклами ближче, оцінити різні типи мотоциклів: піт-байки - для бездоріжжя, ендуро - для туризму і бездоріжжя, спорт-байки - для швидкої їзди по асфальту», - сказав Дубовик.

За його словами, організатори заходу мають на меті донести людям, особливо тим, які хочуть придбати мотоцикли, але бояться, що їздити на них небезпечно, що насправді якщо їздити акуратно і дотримуватися правил, це не страшно і цілком безпечно.

Своєю чергою Антонюк зауважив, що виставка стане також промоцією мотоспорту, зокрема шосейно-кільцевих гонок SBK UA, які проходять на території спорткомплексу "Чайка" поблизу Києва.

«У 2018 році всі етапи перегонів пройшли на «Чайці», проте спортсмени з віддалених від Києва міст не змогли приїхати. В цьому році частина етапів змагань відбудеться в регіонах. Перший етап - 29-30 червня - автодром «Чайка», другий - 13-14 липня - на картодромі у Полтаві, третій - 17-18 серпня - картодром у Кам'янському і фінальний етап - 7-8 вересня - на «Чайці»», - зазначив Антонюк.

Також він повідомив, цього року в Україні планують провести змагання на піт-байках - невеликих мотоциклах. Бюджет турніру буде набагато меншим, ніж змагань, під час яких учасники їздять на спортивних мотобайках, і тому у такому турнірі візьме участь більше молодих спортсменів.

Крім того, організатори повідомили, що на виставці працюватиме декілька зон.

Перша - виставка мотоциклів Ducati, Honda, Yamaha, BMW, BRP, YCF. Всі ці компанії представлять новинки, які привезли в Україну.

Друга - зона ендуро (мотоцикли для бездоріжжя - УНІАН), де компанія BMW демонструватиме всі можливості мотоцикла-позашляховика BMW R 1250 GS.

У третій зоні NextGen можна буде протестувати різні моделі одно- та двоколісного електротранспорту: електроскутери, мотоцикли, моноколеса, гіроборди, електровелосипеди.

Четверта зона - зона супутніх товарів для мотоциклістів і байків, де проходитимуть лекції від компанії-виробника мастил ELF, щоб потенційні власники мотоциклів змогли визначитися, що саме їм потрібно, який саме тип мотоцикла. Особливо це буде цікаво тим, хто хоче зайнятися мотоспортом: мотокросом, мотогонками, ендуро-гонками, скутер-гонками. Загалом можна буде послухати 8 лекцій.

П'ята зона - HighSkill - зона мотошкіл. У цій зоні всі, навіть ті, хто ніколи не їздив на байках, зможуть під керівництвом інструкторів протестувати малокубатурні мотоцикли.

У шостій зоні HighWay буде облаштовано мотоарену, де виступатимуть каскадери на ендуро-мотоциклах. Відвідувачі заходу, які вміють їздити на байках, у цій зоні також зможуть протестувати новинки від мотовиробників.