У комунальній установі назвали неправдивою поширену окремими ЗМІ інформацію про організацію фейкових заходів та правопорушення з боку співробітників КМЦ.

Київ. 5 квітня. УНІАН. У Київському молодіжному центрі (КМЦ) запевняють, що всі закупівлі послуг, пов’язаних з проведенням громадських заходів, здійснені згідно з чинним законодавством і без порушень з боку співробітників установи.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила директор комунальної установи «Київський молодіжний центр» Анна Куценко, коментуючи поширену окремими ЗМІ інформацію про розслідування діяльності КМЦ правоохоронцями.

За її словами, Центр оприлюднює всі звіти щодо своїх заходів і відповідну інформацію можна знайти як на на сторінці Центру, так і на сторінках установи в соцмережах.

"Всі закупівлі здійснені згідно з законодавством та порядком про державні закупівлі. Всі учасники, в тому числі і ті компанії, які були зазначені в публікації, брали участь у процедурі закупівлі і були визначені переможцями автоматично. Тобто працівники центру не мають жодного впливу на те, хто з нами буде працювати. На жаль, їхня діяльність стала предметом судового розслідування, але КМЦ не несе відповідальності за те, яку діяльність здійснюють наші партнери поза межами нашої співпраці", - підкреслила Куценко.

Вона заявила, що "є фактор, на який ми не можемо впливати, в тому числі, чи є у наших партнерів якісь непорозуміння з податковою чи іншими службами".

"Ми не маємо доступу до цієї інформації. Ми працюємо з тими даними, які є на момент укладання договору. Якщо на момент укладання договору вони подали документи, які підтверджували, що у них все добре, то це і було підставою для укладання угоди. Що з ними відбувалося потім, ми не можемо контролювати", - зазначила директор Центру.

Куценко заявила, що неправдивою інформацією є те, що послуги не було надано. "Є документи, які підтверджують, що учасники мали можливість прийти на ці заходи, отримати харчування, роздаткові матеріали, продукцію, сфотографуватися з зірками, які були залучені. Всі послуги і товари були надані в повному обсязі і вчасно", - наголосила вона.

За інформацією Куценко, Київський молодіжний центр провів протягом минулого року близько 300 заходів, 38 з них фінансувалися за кошти міського бюджету.

"Загалом у наших заходах протягом 2018 року взяли участь близько 70 тис.молодих людей", - зазначила вона.

Довідка УНІАН. Йшлося про публікацію за 2 квітня 2019 р. у виданні "Киеввласть" (http://kievvlast.com.ua/text/rukovodstvo-ku-kievskij-molodezhnyj-tsentr-podozrevayut-v-raspile-3-mln-byudzhetnyh-griven), де була оприлюднена інформація про  КУ "Київський молодіжний центр" .