Київ. 2 березня. УНІАН. Громадська організація «Інформаційний Майдан» просить президента України Петра Порошенка і Кабінет міністрів продовжити оновлення керівництва Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ), а також звільнити голову Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації (Держспецзв’язку) Володимира Звєрєва.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив лідер «Інформаційного Майдану» Павло Білоножко.

«Ми незадоволені, що тільки Півнюком (екс-гендиректором КРРТ Олександром Півнюком - УНІАН) обмежилася ця ситуація... Ми наголошуємо, що злочинці продовжують керувати Концерном РРТ і «кришує» це все полковник Звєрєв, який очолює Держспецзв’язок. Ми просимо президента і уряд відреагувати на цю ситуацію», - сказав він.

Відео дня

За словами Білоножка, через «непрофесіоналізм» керівництва Концерну мовлення загальнонаціональних телеканалів почало зникати не тільки на сході України, а й у західній частині країни. Білоножко нагадав, що через відсутність оплати за електроенергію 26 лютого було знеструмлено радіопередавальний центр в Тернопільській області, що стало причиною відсутності мовлення аналогових телеканалів на території всього регіону.

Присутній на прес-конференції один із колишніх керівників КРРТ Анатолій Антоненко відзначив, що навіть за відсутності енергопостачання на об'єктах підприємства в Тернопільській області концерн мав технічну можливість продовжити забезпечення телевізійного сигналу в регіоні за рахунок включення аварійних генераторів.

«Якщо вимикається електрика, то, за нашими нормами, передбачено, що споживачі першої категорії мають працювати від дизельгенераторів. Тобто, весь зв'язок, всі радіорелейні лінії, аварійне освітлення щогл і перша програма радіо повинні були працювати», - сказав Антоненко.

При цьому він відзначив, що концерн завжди був прибутковою організацією і мав кошти для своєчасної сплати рахунків за енергопостачання.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого в Тернопільській області через непроплату авансового платежу за електроенергію впродовж 5 годин був знеструмлений радіопередавальний центр, який забезпечує надходження телевізійного сигналу в області.

Оскільки не працювала телевишка, по всій області в ефірі не було регіональних і всеукраїнських телеканалів. Окрім телебачення, на цій території не працювали також система екстреного сповіщення і зв'язок між силовими структурами. Енергопостачання телевишки відновили о 20.30 за вказівкою виконуючого обов'язки голови Тернопільської ОДА Івана Крисака.

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 16 лютого 2015 року звільнив з посади генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка через «одноразове грубе порушення трудових зобов'язань». Тимчасового виконання обов'язків генерального директора КРРТ було покладене на першого заступника гендиректора Володимира Іщука.

Конфлікт в Концерні РРТ почався в квітні 2014 року, коли Кабінет міністрів призначив Півнюка новим керівником КРРТ, звільнивши колишнього гендиректора Костянтина Захаренка. Після зміни керівництва координаційна рада трудового колективу концерну, який виступив на підтримку Захаренка, звинуватила Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв’язку Звєрєва в пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької та Луганської народних республік. Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.