Представники ряду організацій розповіли про зміни в духовному кліматі України за останні 25 років, про проведену освітню роботу та надання благодійної допомоги, місіонерську підтримку, допомогу малозабезпеченим громадянам та дітям з особливими потребами, а також про реабілітацію  алко- та наркозалежних людей.

Київ. 2 квітня. УНІАН. Про це йшлося на прес-конференції в УНІАН, присвяченій 25-й річниці протестантської релігійної організації Церква «Посольство Боже».

Директор місіонерського центру, пастор Юрій Канцур зазначив, що «протестанти в Україні і в колишньому СРСР були протягом усіх 70 років».

«Але через те, що політика комуністичної партії була дуже жорсткою щодо протестантських церков, здебільшого, їм доводилося не те щоб виживати, - вони всі свої зусилля, всі свої сили витрачали на те, щоб залишитися як рух, залишитися як церква, представники протестантської церкви», - сказав він.

За словами Канцура, за 20 років його служіння було відкрито 20 дочірніх церков.

«Сьогодні те, що зараз ми маємо, який авторитет, яке ставлення до протестантських віруючих, до протестантських церков в Україні, і те, що було тоді, - це небо і земля», - констатував він.

У свою чергу, президент ВСГО «Україна для життя», пастор церкви «Пісня Пісень» Марина Кравченко, кажучи про духовну освіту людей, зокрема, зазначила, що в «Посольстві Божому» працює Духовна академія.

«За всі ці роки у «Посольстві Божому», не перестаючи, щороку працює ця Духовна академія. Ми набираємо студентів, ми випускаємо студентів. Вони не просто отримують теологічні знання, вони отримують знання, хто такий Бог, як жити з Богом», - розповіла вона.

Крім того, Кравченко відзначила роботу «Університету життя», в рамках якого написано безліч книг з відповідями на запитання щодо кожної сфери життя.

«Університет життя» - це цінності, які передані у книгах, передані у тренінгах. Вони є повністю в відеоформаті», - пояснила вона.

Голова ГО «Путівка в життя» Андрій Слободич, кажучи про реабілітацію алко- і наркозалежних людей, зазначив, що за 25 років в їх центрі реабілітаційну допомогу отримали близько 25 тисяч людей, а загалом близько мільйона людей за цей час отримали кваліфіковані консультації.

«У нас дуже сильно розвивається онлайн-реабілітація. Не важливо, де ви знаходитесь ... Ви можете через інтернет відвідувати онлайн-групи, отримувати консультації та отримувати свободу від будь-якої залежності», - розповів він.

Також нейропсихолог, керівник Центру розвитку дітей з особливими потребами «Вірю в тебе» Юлія Бурда зазначила, що за 4,5 року до них звернулися більше тисячі батьків, які виховують особливих дітей.

«Понад 100 осіб кардинально змінили своє життя ... Вони отримали другу, третю, а хтось навіть і четверту вищу освіту. Вони пішли на корекційну педагогіку заради своєї дитини, вони пішли на психологію, вони пішли на дефектологію, вони пішли на логопедію», - сказала вона.

У свою чергу, голова ГО «Реформація» Олег Кислов висловив думку, що на сьогодні держава недостатньо уваги приділяє питанням сім'ї.

«Завдання суспільства, завдання держави, уряду і президента - в тому, щоб відродити інститут сім'ї ... Всі зусилля мають бути кинуті на зміцнення сім'ї та цінності сім'ї», - сказав він.

З 4 по 7 квітня 2019 року  відбудеться святкування і  конференція  приурочена до 25-ти річчя Посольства Божого, яке відіграло важливу роль у становленні протестантських Церков в України.