За словами активістів, три основні проблеми турбують молодь - це житло, робота і визнання.

Київ. 25 березня. УНІАН. Підтримка молоді як основного потенціалу України повинна бути пріоритетом для влади.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявили представники Громадського об’єднання «Батьківщина молода».

«Якщо подивитися на реалії, які відбуваються останніми роками, то молодь цікава виключно перед виборами. Тому що фінансування молодіжної політики в Україні передбачає близько 3% від загального бюджету Міністерства молоді та спорту. В результаті такої підтримки станом на сьогодні мільйони українців приймають рішення виїжджати з країни… Це питання національної безпеки. І реально один із кандидатів – Юлія Тимошенко дає свій рецепт, бачення, яким чином в Україні можна реально змінити умови, в тому числі для молоді… Тому що, якщо молодь виїде з країни, нам не буде для кого будувати цю країну», - заявив голова ГО «Батьківщина молода», екс-заступник міністра молоді та спорту України (2014-2016 рр.) Сергій Митрофанський.

Він підкреслив, що в них є відповіді на запитання, яким чином змінити ситуацію на краще.

«Нашою командою була розроблена стратегія молодіжної політики до 2025 року. Це такий великий ґрунтовний документ, який поєднує в собі багато напрацювань. На основі соціологічних досліджень, які проводили в нашій країні, наша команда визначила три основні проблеми, які сьогодні турбують молодь. Це житло, робота і визнання», - сказав заступник голови ГО «Батьківщина молода», голова Київської міської організації Олексій Захарченко.

За його словами, ці проблеми є найболючішими для молоді у кожному регіоні.

«Тому ми напрацювали стратегію, ґрунтуючись на європейському досвіді, досвіді США та інших країн. Ця стратегія містить низку заходів та шляхів, які зможуть забезпечити дійсно політику, спрямовану на розвиток молоді, щоб молодь залишалася в Україні, щоб вона могла себе тут розвивати і відчувати комфортно», - пояснив Захарченко.

Він додав, що упродовж 2018 року ідеї стратегії були презентовані і обговорені майже в кожному великому місті України. Водночас під час обговорення було отримано відповідні пропозиції щодо удосконалення та коригування цієї стратегії.

"Тому провели 49 обговорень в регіонах, де зібрали тисячі молодих людей, лідерів студентського, учнівського самоврядування, лідерів громадської думки, експертів. Ми обговорювали і по ходу вносили корективи в нашу стратегію, відточивши її за півтора роки до максимально якісного моменту", - підкреслив Захарченко.

*** ГО «Батьківщина молода» - це молодіжне крило партії ВО «Батьківщина», пріоритетними напрямами в діяльності якої є сприяння залученню молоді до громадсько-політичного життя країни, патріотичне виховання та політична освіта молоді.