Він сподівається вирішити конфлікт у конструктивному руслі.

Київ. 21 березня. УНІАН. Співзасновник розташованої в Миколаєві фірми «КонкордПласт 2000» Володимир Приходько закликає правоохоронні органи не допустити, щоб його партнер по бізнесу Андрій Кривохижа шляхом рейдерського захоплення отримав контроль над заводом з виробництва металопластикових вікон.

Про це йшлося на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив адвокат Приходька Ігор Говоров, спроби захоплення підприємства тривають з 18 січня минулого року. Того дня Кривохижа прийшов на підприємство з новою охороною і паралельно звернувся до правоохоронних органів із заявою про те, що його партнер нібито вкрав більш як 10 млн грн.

«Цього ж дня був дзвінок Володимиру Приходьку, після якого пішов діалог стосовно ситуації, що склалася. В результаті цього діалогу Андрій Кривохижа по суті перейшов до вимагання від свого партнера коштів, погрожуючи, що, якщо Володимир не виплатить йому певну суму коштів, він зробить все, щоб «покласти» завод», - сказав адвокат.

Він також пояснив, що сам завод є спільною власністю ряду компаній, які випускають металопластикові вікна, а «КонкордПласту 2000» належить будівля і частина устаткування заводу.

Також Говоров повідомив, що в квітні минулого року Кривохижа одноосібно виключив Приходька з числа власників «КонкордПласта 2000».

«Я як адвокат заявляю, що він класичний рейдер, справжнісінький рейдер, який, використовуючи прогалини в чинному законодавстві, одноосібно підписав протокол, знаючи про те, що якщо не було другого учасника, він не має права приймати таке рішення», - сказав він.

За даним фактом було звернення до прокуратури, але там складу злочину в цих діях не побачили.

Разом з тим сторона Приходька сподівається вирішити конфлікт конструктивним способом - за столом переговорів.

Посприяти цьому має рішення Центрального районного суду міста Миколаєва від 19 березня цього року, згідно з яким Державна фіскальна служба повинна відкрити кримінальне провадження за статтею 205 Кримінального кодексу України («Фіктивне підприємництво») за фактом дій Кривохижі.

«Ми просто чекаємо, що інші люди розійдуться і залишаться два партнери, які сядуть і між собою розберуться, поговорять і вирішать - або вони ведуть далі бізнес, або розходяться. Якщо вирішать розійтися, то нехай кожен забере своє», - сказав Говоров.

Сам Володимир Приходько змушений переховуватися за кордоном, оскільки побоюється за своє життя. Як додав на прес-конференції його син Володимир, у двір будинку сім'ї Приходька невідомі кинули бойову гранату, тому такі побоювання не є безпідставними.

Сьогодні, незважаючи на конфлікт співзасновників, підприємство «КонкордПласт 2000» продовжує працювати.

Фото з прес-конференції в УНІАН: https://photo.unian.net/ukr/themes/84839