Київ. 20 лютого. УНІАН. Колишній міський голова міста Рава–Руська Ірина Верещук звертається до влади України з проханням розібратися в ситуації щодо «безпідставних» звинувачень з боку народного депутата України Володимира Парасюка у нібито здійсненні нею оборудок із землею.

Про це Верещук повідомила на прес-конференції в УНІАН.

«Я звертаюся до центральної влади з проханням дати належну правову оцінку діям Парасюка, який є народним депутатом і користується імунітетом, має недоторканність і користується авторитетом серед населення України», - сказала вона.

Верещук повідомила, що Парасюк звинуватив її в тому, що вона нібито віддала земельну ділянку, яка була виділена під будівництво дитячого садочка, своїм родичам.

Верещук зазначила, Парасюк звинуватив її на підставі того, що «люди кажуть». «Жодних рішень, фактів і документів не було надано. Також не було депутатського запиту»,- сказала вона.

Верещук зазначила, що «це безпідставне звинувачення в повній мірі».

Вона заявила, що готова відстоювати свою правоту в суді і вже підготувала позовну заяву. «Я буду відстоювати свою честь, гідність і ділову репутацію всіма законними способами. Можливо, це буде позовна заява про наклеп»,- сказала Верещук. За її словами, зазначена земельна ділянка ніколи не виділялася ні під школу, ні під дитячий садочок. Верещук повідомила, що ділянка була розроблена в 2007 році за попереднього міського голови і надавалася спочатку під тенісний корт.

«У березні 2010 році каденцією попереднього міського голови і міської ради вона була виділена під індивідуальну житлову забудову. В 2011 році було розроблено новий генеральний план міста і рішенням сесії Ради було закріплено ділянку під індивідуальну житлову забудову і вже в 2014, коли було дотримано усю процедуру…, було виділено такий квартал і лише зараз його підняли з-під сукна і почали про це розповідати», - сказала Верещук.

Верещук зазначила, що земельна ділянка була виділена звичайним мешканцям міста, які не є її родичами.

Верещук також заявила, що подала у відставку з поста міського голови міста Рава-Руська, оскільки втомилася від постійного тиску і безпідставних звинувачень від псевдопатріотів. Відповідно до заяви, повноваження міського голови Рава-Руська Верещук припиняються з 17 лютого 2015.

Вона стверджує, що на місцях ситуація стає некерованою. «Як це відбувається в західній Україні: приїжджають радикальні організації, які називають себе «антикорупційний комітет», «люстрацій ний комітет», «патріоти України», або окремі представники, які вважають себе уособленням Майдану і які на хвилі патріотизму прийшли до влади, і, не рахуючись з жодними законними методами, виносять вироки, фактично, одноосібно люструючи міських голів або представників громад», - сказала Верещук.

За її словами, 15 лютого 2015 року до Рава-Руської прибув Парасюк, який «на народних зібраннях, куди прийшла певна частина громади, повідомив, що через два місяці міський голова буде в тюрмі».

Верещук зазначила, що, «збурюючи народ, вводячи в оману людей, дестабілізуючи ситуацію, руками громади робиться розкол». «Це є технологія, яка сьогодні опрацьовується на західній Україні, з метою дестабілізувати ситуацію, розколоти державу і на цьому здобути свої чи політичні, чи економічні дивіденди»,- сказала Верещук.

Вона зазначила, що зрозуміла, що «має стати суб’єктом таких політичних розправ» і добровільно склала повноваження, щоб «унеможливити розкол в громаді».