На думку політологів, після заяви Садового про вихід з президентських перегонів посилюється інтрига у виборчій кампанії.

Київ. 1 березня. УНІАН. Кандидат у президенти, лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко може піднятися на другу позицію в президентському рейтингу завдяки зняттю головою «Об’єднання «Самопоміч» Андрієм Садовим своєї кандидатури з президентських виборів.

Таку думку висловили на прес-конференції в УНІАН директор Агентства моделювання ситуації Віталій Бала і заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

«Це (заява Садового - УНІАН), до речі, може внести достатньо цікаву інтригу. Вже тепер і Гриценко може поборотися, умовно кажучи, за другу-третю позицію (в рейтингу кандидатів у президенти)… Ми бачимо, що фінішна пряма президентської кампанії може стати більш насиченою і цікавою», - прогнозує Бала.

На думку Голобуцького, з точки зору інформаційної діяльності, це правильний крок. «Я думаю, це пару відсотків Гриценкові додасть. І додасть впевненості його електорату, що у нього з’явилися шанси… Є конкуренція у основних двох гравців за друге місце – у Петра Порошенка і Юлії Тимошенко. Ще може з’явитися Гриценко», - вважає Голобуцький.

«Ми говорили раніше про те, що, скоріш за все, найвірогіднішою парою (другого місця) буде Тимошенко-Порошенко. До речі, ця пара залишається. Але у зв’язку із заявою Садового і залежно від того, як тепер будуть працювати їхні два штаби, то я не виключаю, що він також може спробувати поборотися. З цією заявою інтрига посилюється у виборчій кампанії», - додав Бала.

На думку Голобуцького, навіть якщо Гриценко не вийде у другий тур, але разом із Садовим підуть єдиним партійним списком на парламентські вибори, то це для них буде позитивною тенденцією.

«Тут в принципі непогані перспективи відкриваються на парламентські вибори», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 березня, голова партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що знімає свою кандидатуру з президентських виборів на користь кандидата у президенти, лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка.

Садовий також анонсував на початку наступного тижня підписання публічної угоди між двома політиками, в якій будуть зафіксовані важливі принципи стосовно оборони та безпеки України, боротьби з корупцією, окупованих територій і кадрової політики.