Рішення Обухівської районної ради про відсторонення від посади голови райради Костянтин Шушаков оскаржує в суді.

Київ. 28 лютого. УНІАН. Відсторонений від посади голови Обухівської районної ради Костянтин Шушаков заявив про незаконність зняття його з посади і закликає президента Петра Порошенка втрутитись у напружену суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Обухівському районі Київської області.

Про це Костянтин Шушаков заявив на прес-конференції в УНІАН.

“На жаль, вимушений поінформувати громадськість про критичну суспільно-політичну і соціальну ситуацію в районі, що виникла через незаконні дії окремих осіб з числа місцевих політиків, бізнесменів та громадських діячів. Так, 1 лютого мене було незаконно усунуто від виконання посадових обов’язків після моїх заяв про необхідність забезпечення чесних та прозорих виборів на Обухівщині”, - повідомив він.

Шушаков зазначив, що перша спроба відсторони його від посади відбулась 26 грудня 2018 року під час сесії райради, але для ухвалення такого рішення не вистачило голосів двох депутатів.

“З того часу почався тиск на цих депутатів, зокрема, з боку тервиборчкому. Його представники направили вимогу до партійних осередків відкликати мандати депутатів, які були проти зняття мене з посади, хоча раніше Київський окружний адміністративний суд заборонив Обухівській ТВК вимагати відкликання мандатів цих депутатів”, - підкреслив він.

За словами юриста Арсена Луцика, який оскаржує рішення про відсторонення Костянтина Шушакова від посади, 1 лютого мала відбутися позачергова бюджетна сесія Обухівської районної ради, але голові не вдалося її розпочати через відмову деяких депутатів реєструватись та, як наслідок, відсутність кворуму, тому Шушаков закрив сесію та переніс її проведення на наступний день.

“Голова райради закрив сесію та пішов із зали засідань разом із кількома депутатами. Але в залі залишились депутати, які раніше голосували за відсторонення Шушакова, тоді заступник голови районної ради, всупереч регламенту, знову відкрив сесію, а депутати подали на внесення до порядку денного питання щодо відсторонення Шушакова у зв'язку з тим, що його робота незадовільна”, - розповів юрист.

Арсен Луцик зазначив, що на цьому засіданні заступниця голови Обухівської ТВК зачитала заяву про те, що керівні органи партій, членами яких є депутати, які відмовились голосувати за відсторонення Шушакова, прийняли рішення відкликати своїх депутатів та призначити інших, всупереч рішенню суду.

“Відбулась заміна депутатів, яка дала можливість проголосувати та звільнити голову райради. Не дивлячись на те, що обидва голосування мали проводитись в таємному режимі, перше (про внесення питання до порядку денного) проголосували відкрито, а друге (власне про відсторонення) вже таємно. Крім того, подання про внесення питання до порядку денного, має вноситись на розгляд райради за 10 днів, а його запропонували того ж дня. Тим більше, одразу після закриття засідання Шушаков пішов на лікарняний, а звільнення особи, яка перебуває на лікарняному, поза законом”, - наголосив юрист.

Костянтин Шушаков зазначив, що слухання справи щодо його відсторонення від посади відбудеться 14 березня у Київському окружному адмінсуді, та наголосив, що проти нього та депутатів, які не підтримували вищезгадане рішення, розгорнута системна інформаційна кампанія з дискредитації з метою отримання певними особами контролю над всіма процесами, що відбуваються в районі.

“Без втручання представників найвищих органів влади та найвищих посадових осіб правоохоронної системи таке свавілля залишиться безкарним. Тому я змушений звернутися до президента України з проханням втрутитися у дану ситуацію та не допустити втручання у виборчий процес в Обухівському районі з боку влади та інших осіб, які намагаються у незаконний спосіб вплинути на народне волевиявлення”, - наголосив він.

За словами Костянтина Шушакова, одразу після прес-конференції він особисто подасть до Адміністрації президента відповідне звернення до глави держави.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/84482