Курси для студентів вже доступні на базі трьох одеських вузів, а найближчим часом планується їх запуск у Києві.

Київ. 27 лютого. УНІАН. Міжнародна група компаній "Центр біржових технологій" (ЦБТ) спільно з низкою українських вишів розробила соціально спрямований проект з підвищення фінансової грамотності для студентів України.

Про це повідомив голова ЦБТ Богдан Троцько на прес-конференції в УНІАН.

"Ми, "Центр біржових технологій", спільно з вишами запустили низку програм з підвищення фінансової грамотності для молоді, зокрема для студентів", - сказав Троцько.

За його словами, навчальні програми для студентів є безкоштовними, включають у себе теорію, а також формують практичні навички.

"Програми складаються з теорії і практики. Що стосується теорії, ми проводимо в вишах лекції з фінансової грамотності, з ведення сімейного бюджету, взаємодії з фінансовими установами. Також ми приділяємо час практичним заняттям - ми запрошуємо до нас студентів вишів і абсолютно безкоштовно навчаємо їх правил управління фінансовими інструментами, а також залучаємо їх на ігрові тренінги", - наголосив Троцько.

Він зазначив, що на сьогодні курси для студентів вже доступні на базі трьох одеських вишів - Одеської юридичної академії, Одеського економічного університету та Міжнародного гуманітарного університету.

За словами керівника філії компанії «ЦБТ-Київ» Дмитра Крупенка, соціальний проект незабаром буде доступний і для київських студентів.

"Я впевнений, що в майбутньому наш проект охопить всю країну. Мені давно спадало на думку, що цей проект необхідно запустити і в Києві. Скажу більше: ми почали працювати в цьому напрямку, і на поточний момент є виші, які зацікавлені у співпраці. І я думаю, що найближчим часом ми запустимо в Києві перший курс лекцій", - сказав Крупенко.

Учасники прес-конференції зазначили, що група компаній ЦБТ зацікавлена у співпраці з усіма вишами та проведенні навчальних програм для студентів усіх спеціальностей, а не тільки економічної спрямованості.

У прес-конференції  приняли участь: Богдан Троцько, голова міжнародної групи компаній Центр Біржових Технологій; Дмитро Крупенко, керівник філії компанії ЦБТ-Київ; Олена Гончаренко, декан факультету фінансів та банківської справи Одеського національного економічного університету, доктор економічних наук, доцент; Олена Мартинюк, доцент кафедри менеджменту Мiжнародного гуманiтарного університету, доктор економічних наук, бізнес-тренер, відмінник освiти України; Едуард Бойченко, доцент кафедри господарського права і процесу Національного університету «Одеська юридична академія», кандидат юридичних наук.

Довідка УНІАН. Міжнародна група компаній "Центр біржових технологій" (ЦБТ) - це консалтингова компанія, проводить навчання роботі на міжнародних фінансових ринках.

Фото з прес-конференції в УНІАН: https://photo.unian.net/ukr/themes/84472