Київ. 19 лютого. УНІАН. Громадська організація «Інформаційний майдан» звернулася до президента України Петра Порошенка і голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з проханням узяти під особистий контроль розслідування причетності до сепаратистської діяльності генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін, який виступив на підтримку громадської організації.

За його словами, нещодавно СБУ порушила кримінальну справу проти Півнюка за фактом сприяння діяльності терористичних організацій.

Відео дня

«Нещодавно в Службі безпеки України порушено справу проти Півнюка, колишнього керівника КРРТ... а саме - фінансування сепаратизму і підтримка сепаратистських рухів», - сказав Каплін.

«Я офіційно звернувся із запитом народного депутата до генерального прокурора, керівника Служби безпеки України, до президента України з тим, щоби президент узяв під особистий контроль доведення справи Півнюка до логічного завершення. А логічне завершення у цій справі може бути лише одне - в'язниця», - сказав Каплін.

Присутня на прес-конференції директор департаменту роботи з органами влади, зв'язків із громадськістю і міжнародної співпраці концерну Марина Помазанова зазначила, що, незважаючи на усунення з посади, Півнюк продовжував проводити кадрові зміни в концерні.

«18 лютого головний бухгалтер Концерну РРТ Гнівко Галина не була допущена на робоче місце і одержала усне попередження про звільнення особисто від Півнюка, який усунений Кабміном від посади гендиректора концерну», - розповів Помазанова.

У свою чергу, Каплін припустив, що звільнення головного бухгалтера є помстою керівництва концерну за дачу свідчень проти Півнюка на засіданні урядової комісії.

«Вже звільнений Півнюк нічого кращого не придумав, як прямо в кінці своєї роботи в концерні звільнити головного бухгалтера. Це помста і спроба заховати кінці у воду, створити умови, за яких подальше розслідування буде неможливим», - вважає Каплін.

Як повідомляв УНІАН, з початку лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець на своїй сторінці у соцмережі Facebook вже двічі повідомляв про звільнення генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка з посади «за саботаж відновлення трансляції українських телеканалів і радіостанцій на Донбасі».