За словами Загіда Краснова, проведення чесних і прозорих виборів є ключовим питанням для України.

Київ. 21 лютого. УНІАН. Лідер партії «Громадська сила» Загід Краснов називає президентські перегони в Україні змаганням політтехнологів і «сірих схем».

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, проведення чесних і прозорих виборів є ключовим питанням для України.

«Лише тоді ми отримаємо владу, при якій Україна вийде з кризи і стане сильною європейською країною», - зазначив він.

Краснов вважає, що сьогоднішні президентські вибори - це змагання політтехнологів і «сірих схем», а не програм кандидатів.

«Перед нинішніми президентськими виборами ми бачимо схеми, коли людей купують за бюджетні кошти», - стверджує політик.

На його думку, закон про посилення відповідальності за підкуп, який ініціювало Міністерство внутрішніх справ, неефективний, оскільки він спрямований на боротьбу з опозицією.

У свою чергу, Краснов пропонує, щоб мінімізувати ризики, пов'язані з підкупом виборців штабами кандидатів на виборах, державі необхідно офіційно скуповувати голоси виборців, які готові їх продавати:

«У нас в організації, зокрема, я вношу прості пропоциції, які легко виконуються. Я вважаю, що вирішення питання підкупу виборців може бути таким - держава повинна офіційно викуповувати голоси тих громадян, які готові продавати їх на виборах. Громадян, які офіційно продали свій голос, тимчасово, до наступних виборів, виключають з реєстру виборців. Їх голоси анулюються. Вони не йдуть ні на чию користь», - підкреслив він.

«На минулих виборах у голосуванні взяли участь 17,8 млн осіб. Реально готові продати голоси - максимум 20% від загальної кількості виборців, це близько 3-4 млн осіб. Якщо вони отримуватимуть від держави по тисячі гривень - це всього близько 3-4 млрд грн ... Держава витратить менше, ніж втрачає через корумповану владу», - додав політик.

«Можливо варто раз на п'ять років надати 4 млрд для того, щоб до влади прийшли люди, які не купують голоси, а намагаються завоювати довіру людей. Ми тоді виберемо владу, яка нам принесе добробут, іншу економіку країни. Коли у нас будуть чесні вибори - у нас буде чесна влада», - переконаний Загід Краснов.

За його словами, він звертатиметься до народних депутатів з проханням внести до Верховної Ради відповідний законопроект.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/84363