На сесії виконкому під час 46-го чемпіонату Європи серед кадетів, юніорів та молоді в Ольборгу (Данія) за представника України проголосували одноголосно.

Київ. 12 лютого. УНІАН. Президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук обраний до складу виконкому Європейської федерації карате (EKF).

Це відбулося на сесії виконкому під час 46-го чемпіонату Європи серед кадетів, юніорів та молоді в Ольборгу (Данія), повідомили представники УФК на прес-конференції в УНІАН.

"Це великий успіх та визнання прогресу українського карате на міжнародній арені, - сказав Левчук. – Такий прорив став можливим як завдяки системним зусиллям всієї команди УФК та української родини карате, так і завдяки серйозній підтримці з боку президента НОК України Сергія Бубки. Наш легендарний атлет і спортивний діяч особисто відвідав декілька важливих змагань та поспілкувався з президентом Всесвітньої федерації карате (WKF) Антоніо Еспіносом, який також є президентом EKF. Авторитет Бубки додав ваги спортивним результатам наших провідних каратистів, кращі з яких сьогодні змагаються за потрапляння на Олімпіаду-2020 в Токіо".

За словами Левчука, він не був присутній під час процедури голосування, але, як йому повідомили, представника України підтримали одноголосно.

Під час прес-конференції також було повідомлено, що відтепер карате буде транслюватися на українському телебаченні. УФК за підтримки своїх партнерів придбала права на трансляцію головних міжнародних турнірів 2019 року – етапів Прем’єр Ліги і чемпіонату Європи, який пройде 27-30 березня у Гвадалахарі (Іспанія). Транслювати карате буде телеканал XSport.

Про перспективи показу нового олімпійського виду спорту та взаємну вигоду від співробітництва з федерацією розповів генеральний продюсер кагалу, відомий спортивний журналіст Дмитро Лазуткін.

"Ми будемо транслювати найближчої неділі змагання з Дубаї наживо. Сутички за третє місце та фінали у всіх вагових категоріях. Трансляція буде йти приблизно чотири години. Це дуже цікавий експеримент для нашого каналу зокрема й українського телебачення взагалі", - сказав Лазуткін.

Капітан національної збірної України Станіслав Горуна повідомив про підготовку до етапу Прем'єр Ліги в Дубаї, який пройде 15-17 лютого. "Готуємося посилено. З урахуванням того, що цей турнір буде транслюватися на українському ТБ, у спортсменів подвійна відповідальність. Треба буде будь-що дістатися фінальних сутичок. Буду намагатись відповідати статусу одного з фаворитів у своїй ваговій категорії".

*** Українська федерація карате заснована в 2009 році. УФК є офіційним представником в Україні Всесвітньої федерації карате. З 2015 року є суб'єктом олімпійського руху в Україні, з 2016 року входить до Національного олімпійського комітету України. Станом на лютий 2019 року УФК об'єднує понад 120 клубів та близько 30 тис. спортсменів і тренерів у 23 областях України та Києві.

Українські каратисти володіють нагородами найбільших міжнародних турнірів – чемпіонатів світу та Європи (дорослих і молодіжних), Всесвітніх ігор, етапів Прем'єр Ліги тощо.

Провідні спортсмени УФК: Станіслав Горуна, Анжеліка Терлюга, Валерій Чоботар, Аніта Серьогіна, Катерина Крива.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/84209