Разом з тим, як показало дослідження, на даний час близько 9,1% виборців ще не знають, за кого проголосують.

Київ. 6 лютого. УНІАН. У рейтингу кандидатів у президенти України лідирують шоумен Володимир Зеленський (18,2%), чинний глава держави Петро Порошенко (17,2%) та лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко (14,5%).

Про це свідчать дані опитування соціологічного центру імені Михайла Драгоманова, презентовані під час прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, рейтинги основних кандидатів, які мають намір брати участь в цьогорічних президентських виборах, озвучив заступник директора соціологічного центру ім. М. Драгоманова Микола Булатевич.

«Серед тих, хто планує брати участь у виборах Володимир Зеленський вийшов на перше місце, наразі його рейтинг складає 18,2%», - зазначив він.

Друге місце посідає нинішній президент Петро Порошенко, якого готові підтримали 17,2% респондентів.

За лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 14,5% опитаних.

На четвертому місці у президентському рейтингу - співголова партії «Опозиційна платформа - За життя», народний депутат Юрiй Бойко, якого готові підтримати 8,4% опитаних.

Далі йдуть голова партії «Громадянська позиція» Анатолiй Гриценко (5,2%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (4,5%), голова партії «Об’єднання «Самопоміч», мер Львова Андрiй Садовий (3,9%), кандидат від партії "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку", народний депутат Олександр Вiлкул (3,7%), кандидат від партії «Наші» Євген Мураєв (3,5%), кандидат у президенти від партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП", народний депутат Олександр Шевченко (2,1%), самовисуванець Iгор Смешко (2,0%), кандидат від партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість" Валентин Наливайченко (1,3%), самовисуванець Ольга Богомолець (1,1%).

Інші кандидати в президенти мають рейтинг менше 1%.

Соціологи прогнозують, що явка виборців під час першого туру становитиме 55-60%, під час другого – близько 50%.

Разом з тим, як показало дослідження, на даний час близько 9,1% серед тих, хто планують взяти участь у виборах, ще не знають, за кого проголосують.

Опитування дорослого населення України проведене з 25 січня по 2 лютого 2019 р. Методом телефонного інтерв'ю опитано 1800 респондентів, що проживають в усіх областях України (окрім АР Крим та територій ОРДЛО.) Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Результати дослідження презентували та прокоментували: соціолог, заступник директора Соціологічного Центру імені Михайла Драгоманова Микола Булатевич та  кандидат політичних наук Ростислав Балабан.