Створення такої платформи допомагає виробити алгоритми дій у разі повторних стресових ситуацій щодо бізнесу, таких як тиск, перевірки, обшуки й допити.

Київ. 30 січня. УНІАН. Громадська організація «Юридична клініка для малого і середнього бізнесу» розробила нову соціальну платформу, спрямовану на захист підприємців від тиску з боку правоохоронних і контролюючих органів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова громадської організації «Юридична клініка для малого і середнього бізнесу» Максим Березкін.

«Ця платформа була створена для захисту малого і середнього бізнесу, який не може утримувати штат юристів, і який через економічні негаразди в країні можливо відчуває фінансові труднощі», - зазначив він.

За словами Березкіна, новий проект було створено для того, щоб простий підприємець мав можливість 24 години на добу, 7 днів на тиждень звернутися за кваліфікованою правовою допомогою на абсолютно безкоштовній основі.

«Інтернет-платформа побудована максимально просто, достатньо пройти реєстрацію і після цього вже одразу можна ставити конкретні питання і на них отримувати чіткі відповіді», - сказав він.

Голова організації також зазначив, що після запуску платформи за короткий час надійшло дуже багато звернень від адвокатів з великим досвідом, які хочуть надавати допомогу і підтримку малому і середньому бізнесу на волонтерських засадах, тому що розуміють, з якими проблемами зустрічається бізнес.

«Ми також запросили до співпраці студентів 4-5 курсів, які хочуть отримати практику і досвід, щоб використовувати це надалі в приватній практиці», - сказав Березкін.

Наприкінці свого виступу голова організації запросив адвокатів і студентів до співпраці для надання волонтерської правової допомогу на платформі.

Партнер адвокатського об'єднання «Юскутум» Ксенія Проконова зазначила, що створення такої платформи допомагає виробити алгоритми дій у разі повторних стресових ситуацій щодо бізнесу, таких як тиск, перевірки, обшуки, допити тощо.

«Створення такої платформи дасть змогу великій кількості людей швидко, оперативно отримати правову допомогу, бо краще завжди здійснювати превентивні дії, і якщо є можливість ознайомитися з урахуванням підприємства або розповісти співробітникам, як поводитися під час обшуків, то цим потрібно скористатися», - сказала вона .

Кандидат юридичних наук, викладач Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Москалюк розповів, що він сам як фізична особа-підприємець не раз зустрічався з тим, що в податкових інспекціях підприємці не знають базових способів взаємодії з держорганами.

«З огляду на те, що певна частина підприємців-фізичних осіб на першій чи другій групі, яких я зустрічав в податкових, дійсно не знають, що їм робити в елементарних ситуаціях, при цьому вони також не можуть собі дозволити адвоката, я переконаний в тому, що така річ (створення платформи - УНІАН) необхідна», - заявив він.

Крім того, Москалюк вказав на той аспект, що для студентів юридичних факультетів дуже важливо отримувати практику, а подібна платформа дає таку можливість.

На завершення заходу, голова «Юридичної клініки для малого і середнього бізнесу» Максим Березкін зазначив, що створення таких платформ і організацій - це підвищення рівня правової обізнаності підприємців, які формують середній клас країни.

Механізм роботи онлайн-платформи після заповнення анкети й реєстрації дає можливість поставити юридичне питання, яке вимагає роз'яснення. Після отримання відповіді підприємець або закриває питання, або робить необхідні уточнення.

Фото з прес-конференції :https://photo.unian.net/ukr/themes/84024