Київ. 30 січня. УНІАН. Україна на тепер не може вплинути на роботу передавальних центрів (телевізійних веж) у Донецьку та Луганську, а військові не бачать доцільності у виведенні їх з ладу.

Про це на засіданні круглого столу в УНІАН на тему: "Інформаційна безпека України після визнання Росії країною-агресором" заявили експерти.

Начальник відділу ведення інформаційної боротьби Генштабу ЗСУ Анатолій Кравчук сказав, що не може бути й мови про виведення з ладу передавальних центрів.

Відео дня

"Якби я підтвердив, що телебашту можна вивести з ладу, то завтра «ДНР» висаджує в повітря цю башту і каже, що пан Кравчук заявив, що це можливо, і сьогодні вони (ЗСУ - УНІАН) це зробили. І якщо ми її не підірвали до сьогодні, значить, у цьому немає потреби. Та й не потрібно її підривати, бо вся Європа працює не на блокування інформації, яка їй не подобається, а на контраргументах", - сказав він.

У свою чергу, екс-гендиректор концерну РРТ Анатолій Антоненко нинішній гендиректор концерну Олександр Півнюк заявили, що на сьогодні немає технічної можливості припинити роботу передавачів на телевежах, що перебувають під контролем терористів. Також, на їхню думку, неможливо встановити так звані "глушилки" для того, щоб подавляти сигнал російських телеканалів українськими чи просто радіоперешкодами.

За словами Антоненка, "що стосується подавлення сигналу, то для цього потрібно встановити передавачі, схожі за параметрами з тими, сигнал яких подавлятиметься".

Він уточнив, що і висота, і локація, і потужність мають бути близькими.