Київ. 30 січня. УНІАН. Визнання Росії країною-агресором поки що не призвело до зменшення її інформаційного впливу на Україну.

Про це на круглому столі в УНІАН на тему: "Інформаційна безпека України після визнання Росії країною-агресором" сказав проректор Європейського університету Андрій Бутенко.

Він зазначив, що за прикладом того, як об'єдналося суспільство у справі допомоги армії, необхідне і об'єднання в сфері захисту від російського інформаційного впливу. "Нам потрібно акумулювати науковий, громадський потенціал, досвід спеціальних служб, комунікаційні можливості інформаційних агенцій, телекомпаній", - підкреслив експерт.

Відео дня

Також Бутенко додав, що на сьогодні в Україні навіть немає чіткого означення, що таке інформаційна безпека, натомість продовжується ситуація, коли на національних каналах після випуску новин, матеріалів про війну "вмикається черговий російський серіал".

Як повідомляв УНІАН, 27 січня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила заяву про визнання Російської Федерації країною-агресором і закликала світову спільноту підтримати це рішення.