Виставка  з метою  міжнародного обміну культурним  та історичним досвідом між Індією та Україною відкрилась  18 грудня і триватиме до 21 грудня 2018 року .

Київ. 20 грудня. УНІАН. У Верховній Раді України  проходить виставка про спорідненість культур України та Індії "Планета Земля Єдина : Україна-Індія".

Як зазначила на прес-конференції в УНІАН арт-куратор виставки Олена Яремчук, взаємне вивчення культур народів України та Індії має довгу історію. Так, Леся Українка та Іван Франко перекладали священні індійські писання, деякі роботи Тараса Шевченка були перекладені на мови народів Індії, а твори індійського Нобелівського лауреата Рабіндраната Тагора й провідних індійських письменників XIX ст. та XX ст. були перекладені на українську мову.

Арт-куратор виставки наголосила, що "Планета Земля Єдина: Україна-Індія" має на меті ознайомити людей з грандіозними можливостями співпраці України з Індією в галузі здоров’я, історії та культури. Зокрема, відвідувачі дізнаються про те, як в Україні застосовуються ефективні східні практики аюрведи та йоги (https://www.uaay.org/).

Головна філософія проекту полягає в єдності всіх народів нашої планети. “Важливим є й місце, де відбувається виставка, адже Верховна Рада - це місце, від якого в прямому сенсі залежить доля нашої країни. Нам дуже хотілося показати саме таке цікаве та різноманітне мистецтво, щоб надихнути гостей виставки на позитивні зміни в України, а згодом й в світі. Адже лише за умови співпраці у всіх сферах нашого життя: мистецтва, медицини, науки, політики та інших, на нашій планеті буде мир», - акцентувала Олена Яремчук.

За її словами, з історією та культурою Індії відвідувачів заходу познайомить колекція скульптур та картин Юрія Камишного із зображення Будди та духовних майстрів східної країни.

На виставці вперше представлена унікальна антикварна колекція індійських скульптур, яку зібрав Олег Торгало.

Також в рамках заходу,  презентовано один із перших документальних фільмів в Україні про вегетаріанство "Справжне Життя", автором ідеї і продюсером якого є Олена Яремчук.

«На виставці можна дізнатись про унікальну історію життя Махатми Ганді, переглянувши відео про сучасну Індію та фільм "Ганді", покликаний надихнути на гідне відстоювання законних прав громадян в Україні”, - підкреслила арт-куратор заходу.

Олена Яремчук також нагадала, що у Верховній Раді України  вже проходили виставки з даного циклу, які репрезентували спорідненість культур України з Кубою, Канадою, Грузією, Ізраїлем, Німеччиною та Бразилією.

У прес-конференції брали участь: засновник центрів здоров'я "Аюрведа 192" Віктор Мацишин; керівник центрів здоров'я "Аюрведа 192" Юлія Пітенко; представник Heartfulness Institute in Ukraine   Арнаб Ройчурамоні ; заступник голови правління  по роботі зі ЗМІ "Української асоціації аюрведа-йога" Олег Торгало; засновник "Української асоціації аюрведа-йога" Алла Дмитрієва; голова Правління (засновник) "Української асоціації аюрведа-йога" Сандвар Кундан; засновник юридичної консалтингової  групи "Яремчук та партнери", арт-куратор виставки Олена Яремчук.