Всеукраїнський проект “Народний президент”, який розпочався ще в жовтні 2016 року, має на меті висунути кандидатом у президенти громадянина України, не пов’язаного з олігархами та політиками.

Київ. 19 грудня. УНІАН.  Організатори проекту “Народний президент” ( http://www.proekt-prezydent.com/) закликають всіх охочих висувати свою кандидатуру для участі у президентських виборах.

Про це розповів керівник і організатор проекту Юрій Ахрамейко на прес-конференції в УНІАН .

Мета проекту — висунути у кандидати в президенти людину з народного середовища, яка стане альтернативою старим політикам і дозволить сформувати нову політичну еліту.

За словами керівника проекту, всі, хто бажає взяти участь у проекті як потенційний кандидат у президенти, можуть зареєструватися на сайті проекту. Реєстрація потенційних кандидатів розпочалася ще на початку 2017 року.

На сьогодні на сайті вже зареєстровано 32 кандидата, але чотири з них зняли свою кандидатуру, а вісім не підійшли за віковими критеріями.

Також, Юрій  Ахрамейко розповів, що на сайті для обговорення та внесення пропозицій передбачено написання народної передвиборчої програми, до якої також всі охочі можуть вносити свої пропозиції та правки.

Згодом кожен пункт цієї колективної програми буде винесено на голосування, так само як і буде проведено праймеріс — тобто вибори серед потенційних кандидатів у президенти одного, який зможе зареєструватися в Центрвиборчкомі вже як реальний кандидат.

Крім того, керівник проекту розповів, що всі претенденти на кандидатство мають скласти онлайн тести на знання, тести на IQ, психологічні тести, а також пройти перевірку на поліграфі.

Проект передбачає підписання договору між обраним на праймеріс-кандидатом і народом України, де будуть прописані терміни виконання пунктів президентської програми і обов’язкове виконання цієї програми.

Говорячи про фінансування народного кандидата в президенти, а саме про кошти на заставу і рекламну кампанію, Ахрамейко зазначив, що це будуть добровільні пожертви громадян, які всі охочі зможуть внести через краунд-файдінгові платформи та інші офіційні рахунки пожертв.

У прес-конференції брали участь: Юрій Ахрамєйко, організатор і керівник Проекту "Народний Президент"; Руслан Щибря, кандидат у президенти від Всеукраїнського Проекту «Народний Президент»; Василь Марущинець,  кандидат у президенти від Всеукраїнського  Проекту «Народний Президент»; Олена Поліщук, Всеукраїнська громадська асоціація Інформ-КУЛЬТРОЗКВІТ; Олександр Чехович, кандидат у президенти від Всеукраїнського Проекту «Народний Президент»; Сергій  Хаврусь, кандидат у президенти від Всеукраїнського Проекту «Народний Президент».