Банк і фонд підписали відповідну угоду щодо реалізації програми підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

Київ. 14 грудня. УНІАН. Банк «Львів» став партнером Німецько-українського фонду в напрямку реалізації програм підтримки фінансування малого та середнього бізнесу в Україні.

На прес-конференції в УНІАН керівництво фонду та банку підписали відповідну угоду про партнерство, а також кредитні угоди для фінансування українських малих і середніх підприємств на суму 3 млн євро, частину з яких буде надано в гривні в рамках ініціативи Євросоюзу EU4Business.

Відео дня

Як зазначив у ході церемонії підписання керівник фонду Валерій Майборода, з новим партнером фонд зможе розширити фінансування малого та середнього бізнесу в західному регіоні, а в подальшому - й по всій території України.

«Поки що це 30 мільйонів гривень, але ми збільшуватимемо ліміт для банку вже наступного року. Й в інших програмах банк також може взяти участь», - сказав він.

Голова правління банку «Львів» Ашот Абраамян зазначив, що співробітництво з фондом дасть банку можливість надавати підприємцям більш довгострокові інвестиційні кредити в гривні за ставками нижчими за ринкові.

«Ми підписали договір про співробітництво на 3 млн євро загалом, із яких 1 млн - гривні, 2 млн - євро. Ми плануємо їх дуже швидко розмістити, протягом максимум 6 місяців, і сподіваємося, що зможемо потім збільшити обсяги фінансування», - сказав він.

Виконавчий директор фонду Олег Стринжа, своєю чергою, зазначив, що напрямок є перспективним для України, оскільки недокредитованість малого та середнього бізнесу, за оцінками експертів, у країні досягає 10 млрд євро.

«У нас загалом до 40 млн євро активів, але це програми револьверного характеру - якщо малий бізнес повертає гроші, вони стають доступними іншим банкам-партнерам», - пояснив він.

Згідно з підписаними кредитними угодами, банк надаватиме кредити малому та середньому бізнесу в рамках програми мікрокредитування та нової програми фонду з підтримки фінансування інвестиційних проектів малого та середнього бізнесу, що реалізуються у співробітництві з ініціативою Євросоюзу EU4Business.

За програмою підтримки інвестицій малого та середнього бізнесу кредити надаватимуться підприємцям у сфері сільського господарства, переробної промисловості, готельно-ресторанного бізнесу та енергоефективних проектів.

Довідка УНІАН. Німецько-український фонд (НУФ) - небанківська фінустанова, створена в 1999 році. Учасниками фонду є Національний банк і Міністерство фінансів України, а також Німецький банк розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Міністерство фінансів України.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/83368