Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики називає найбільшим викликом під час виборів можливість спекуляції на темі російської мови.

Київ. 7 грудня. УНІАН. Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прогнозує, що під час президентської і парламентської кампаній у політиків з’явиться бажання поспекулювати на мовній темі.

Про це вона заявила в агентстві УНІАН під час круглого столу щодо мовних квот для телевізійників.

«Ми чудово усвідомлюємо з вами, що наш наступний рік він буде виборчий, і дуже багато хто захоче знову пограти на цій темі», - сказала Сюмар і додала, що «бажання погратися буде дуже-дуже серйозним».

За її словами, необхідно думати як простимулювати телеіндустрію, щоб запрацювали закони, в тому числі про квоти української мови на телебаченні.

Вона зазначила, що генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко сьогодні «багато працює над тим, щоб європейські кінематографісти приїздили в Україну і знімали тут європейське кіно, щоб наша держава ставала частиною європейського культурного простору.

«Оце наш найбільший виклик, щоб замість спекуляцій на темі «мы вам вернем родной язык», щоб ми підтримали українських акторів, українських сценаристів, українські студії, виробників, журналістів, телеканали і взагалі створювали цілу індустрію культури і наповнювали її реальними грішми з України, з Європи, зі світу. І це єдино правильний шлях», - підсумувала Сюмар.

ФОТО круглого столу: https://photo.unian.net/ukr/themes/83266