Учасники святкової ходи висадять у Маріїнському парку кедри та блакитні ялинки.

Київ. 5 грудня. УНІАН. У Києві у неділю, 23 грудня, відбудеться святковий парад Еко Дідів Морозів та Еко Снігуроньок.

Про це повідомили учасники прес-конференції в УНІАН: екоактивіст здорового і щасливого життя, власник магазину натуральної їжі ЛІБЛІЙ, батько трьох дітей Андрій Багнюк; голова ГО "Кедри України", екоактивіст, ініціатор зелених соціальних проектів в Києві, мати чотирьох дітей  Тетяна Мадісон;  діти, які прийняли участь в екоуроках із висадкою  саджанців кедрів  та взяли участь в Творчому Конкурсі Еко Діда Мороза: Маргарита Охрименко (12 років) , Михайло Олексенко (12 років), Саша Юркін (10 років).

Голова громадської організації “Кедри України”, екологічний активіст Тетяна Мадісон повідомила, що згідно з історичними джерелами, раніше кедри були типовими для України хвойними деревами. Однак з часом люди винищили насадження кедрів, і тепер ці дерева майже не зустрічаються в Україні.

За словами Мадісон, парад Еко Дідів Морозів та Еко Снігуроньок організовано з метою пропаганди збереження хвойних дерев у передноворічні дні та запровадження нової святкової традиції — висадження сімейного хвойного дерева і навіть цілих новорічних лісів.

Вона додала, що, за попередніми даними, у святковій ході візьмуть участь від 100 до 300 осіб, але організатори сподіваються, що ближче до 23 грудня взяти участь у ході зголоситься набагато більше людей.

“Початок нашого свята - біля Центрального універмагу. Звідти ми підемо до Маріїнського парку, де свято продовжиться до 15.00”, - сказала вона.

Програмою заходу передбачена святкова хода Еко Дідів Морозів та Еко Снігуроньок із саджанцями кедрів та блакитних ялинок Хрещатиком до Маріїнського парку, де ці дерева будуть висаджені. Також у парку відбудеться святковий концерт, на якому звучатимуть новорічні пісні, вірші, казки, надіслані на творчий конкурс Еко Діда Мороза, а також інші розваги для дітей і їхніх батьків.

Мадісон зазначила, що щороку в Україні з нагоди новорічних свят зрубують близько 5 млн хвойних дерев, причому третину з них не розкуповують і викидають на смітники.

Зареєструватись для участі в Параді Еко Дідів Морозів можна на сайті  ГО "Кедри України" (https://www.ukrcedars.com/registraciya-uchastnikov-parada/).

Фото з прес-конференції : https://photo.unian.net/ukr/themes/83219