Порушено кримінальне провадження.

Київ. 3 грудня. УНІАН. Зоозахисники виступають з вимогою покарати мисливців, які напали на пікет активістів-захисників лосів.

Про це вони заявилии під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

«Я як президент Асоціації зоозахисних організацій України хочу висловити обурення не тільки злочинними діями мисливців, але і неправомірним рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, а також політикою Кабінету міністрів і Верховної Ради. Ця політика спрямована не на збереження природи України, а тільки на задоволення потреб бізнесу. Між іншим, мисливці теж вважають свою діяльність господарською», - зазначила Ася Серпінська.

Зокрема, член ради ГО «Єдина планета» Павло Вишебаба розповів про напад на учасників мирної акції, які виступають проти полювання на лосів – нападники облили активістів зеленкою. Зоозахисники продемонстрували відео і фото матеріали про напад на них.

«Судово-медичне дослідження зафіксувало хімічний опік ока, зниження зору на правому оці, досі зір знижений. По цій справі порушено кримінальне провадження, призначено слідчого, і ми зі слідчим будемо розбиратися наскільки ця справа була підготовлена, ця провокація», - зазначив Вишебаба.

Учасники прес-конференції також підкреслили, що рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання незаконними наказу Міністерства екології «Про заборону полювання на лося» і наказу «Про внесення змін до переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)».

«Завдяки хитрощам юридичним була виграна ця справа… Будемо підтримувати Мінприроди в апеляційному суді і вимагати, щоб вони всі сили юридичного відділу кинули на те, щоб виграти апеляційну справу», - підкреслив Вишебаба.

Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко заявив, що апеляцію планують подати в кінці цього тижня.

Як повідомляв УНІАН, у грудні минулого року міністр екології та природних ресурсів підписав наказ про внесення європейського лося до Червоної книги, яким, зокрема, заборонив полювання на цю тварину на території України.

27 листопада Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконними наказ Міністерства екології «Про заборону полювання на лося» і наказ «Про внесення змін до переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)».