Київ. 27 листопада. УНІАН. Екс-майор Управління Державної охорони України Микола Мельниченко обіцяє найближчими днями передати офіційним представникам США записи щодо нібито порушення президентом України Петром Порошенком законодавства.

Про це Мельниченко повідомив за допомогою скайп-зв’язку на прес-конференції в УНІАН.

«Я збираюся найближчими днями передати записи офіційним представникам США, які, на моє переконання, вказують на те, що Петро Олексійович Порошенко здійснював злочини проти України, порушував чинне законодавство», - заявив він.

На уточнювальне запитання журналістів, про які саме записи йдеться, зокрема, коли вони були зроблені, чи це записи того ж періоду, що були оприлюднені у 2000 році, Мельниченко відповів: «В тому числі».

«Я заявляв раніше, і я інформацію по конкретним злочинах Петра Олексійовича не оприлюднював. Вся інформація буде передана американським правоохоронним органам», - зазначив він

Водночас Мельниченко відмовився повідомити, про що саме йдеться на записах.

Як повідомляв УНІАН, восени 2000 року Мельниченко оприлюднив нібито записи розмов тодішнього президента Леоніда Кучми з іншими українськими високопосадовцями, що призвело до так званого «касетного скандалу».

Відповідно до інформації, наданої Департаментом контррозвідки СБУ від 11 квітня 2018 року, Мельниченко фактично проживає в м. Метючен, штат Нью Джерсі, США.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/83072