Аудіоверсії книжок відправлять в 64 спеціальні бібліотеки, а також розмістять на сайті «Першої інтернет-бібліотеки для незрячих в Україні».

Київ. 26 листопада. УНІАН. В Україні стартував другий етап всеукраїнської волонтерської акції «Озвучимо книжки для незрячих».

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомила керівник «Видавництва Анетти Антоненко» Анетта Антоненко.

Відео дня

«Волонтерський проект «Озвучимо книжки для незрячих» стартував в кінці 2016 року і був задуманий як поповнення аудіокнижками спеціалізованих бібліотек для незрячих. Зараз вирішили зробити його безстроковим, адже книжок виходить дедалі більше і їхні запаси необхідно поповнювати», - зазначила вона.

Волонтерами акції стали українці: працівники творчих колективів, актори кіно і театрів, журналісти телекомпаній і радіостанцій, які мають навички та технічні можливості для звукозапису. Вони безкоштовно озвучили та подарували 48 книжок спеціальним бібліотекам для людей із вадами зору.

За словами видавчині, завдяки підтримці Українського культурного фонду у 2018 році волонтери, які не володіють власним обладнанням, матимуть нагоду скористатися орендованими звукозаписувальними студіям.

“Наше видавництво, а з 2018 року ще видавництва «Фоліо», «Нора-друк», «Ніка-центр» надають безкоштовні права на створення аудіоверсій книжок у рамках проекту. Зараз до акції долучилися й інші видавництва”, - підкреслила Антоненко.

Вона зазначила, що кожну аудіоверсію книжки буде відправлено в 64 спецбібліотеки, а також розміщено на сайті «Першої інтернет-бібліотеки для незрячих в Україні», щоб аудіозаписами могли користуватися громадяни з найвіддаленіших куточків країни та світу.