Зокрема, фінансування програми «Турбота. Назустріч киянам» планують збільшити в порівнянні з поточним роком у 1,5 рази, до більш ніж 3 млрд грн.

Київ. 22 листопада. УНІАН. Столиця на соціальну сферу наступного року передбачає спрямувати 20% бюджету Києва на 2019 рік.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

«Після освіти соціальний захист посідає друге місце в обсягах бюджетування в 2019 році. І наступного року 20% бюджету буде перерозподілено на соціальний захист. Соцзахист – надважливе питання, оскільки є більш як 1 млн киян, які отримують в тій чи іншій формі допомогу і підтримку з міського бюджету», - зазначив Мондриївський.

У своєму виступі, директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, коментуючи бюджетний запит по соцзахисту на наступний рік, зазначив, що фінансування цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» хочуть збільшити в порівнянні з поточним роком у 1,5 рази, до більш ніж 3 млрд грн.

«Взагалі фінансування соціальної сфери в наступному році планується на рівні 9,2 млрд грн, в тому числі програма «Турбота» - якщо все буде так, як планується, то буде понад 3 млрд грн», - сказав він.

Юрій Крикунов нагадав, що після останнього рішення Київради щодо коригування бюджету міста на поточний рік, фінансування програми «Турбота» у 2018 році збільшено на 187 млн грн і наразі воно складає 1,98 млрд грн.

За інформацією Крикунова, із зазначеної суми левова частка коштів спрямовується на оплату пільгового проїзду (872,9 тис. осіб) – 1024,3 млн грн, і при цьому наразі по цьому заходу наявний дефіцит необхідних коштів на 2018 рік обсягом 115 млн грн.

Фінансування програми в цьому році включає також: 213,2 млн грн – на соцдопомогу учасникам АТО та членам їх сімей (26,7 тис. осіб у реєстрі киян-учасників АТО, членів їх сімей); 105, 8 млн грн – на одноразову матеріальну соцдопомогу для 192,4 тис. киян; близько 68 млн грн – на засоби складного протезування та реабілітації; 24 млн грн – на оздоровлення ветеранів війни та праці, інвалідів, чорнобильців (2,4 тис. осіб) та 9,8 млн грн – на оздоровлення дітей з інвалідністю (325 осіб); 2,2 млн грн – на щомісячну матеріальну допомогу дітям з інвалідністю (201 особа).

За даними Департаменту соцзахисту, від початку року щорічну матеріальну допомогу отримали 25 980 учасників АТО в розмірі 5 тис. грн на загальну суму 130 млн грн; 546 членів сімей загиблих киян-учасників АТО в розмірі 25 тис. грн на загальну суму 13,65 млн грн, 215 тис. грн виплачено як допомогу на поховання киян-учасників АТО (розмір допомоги складає 5 тис. грн).

Юрій Крикунов повідомив, що у 2018 році направлено 67,3 млн грн для забезпечення субвенцією 42 родин загиблих киян-учасників АТО, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у АТО, та потребують поліпшення житлових умов.

Як повідомляв УНІАН, проектом бюджету Києва на 2019 рік передбачено надходження та видатки обсягом близько 53,8 млрд грн.