Виставка "Планета Земля Єдина" Україна-Бразилія: історично споріднені містичні культури українського і бразильського народів" триватиме до 23 листопада.

Київ. 22 листопада. УНІАН.  У Верховній  Раді України   відбувається виставка "Планета Земля Єдина" Україна-Бразилія: історично споріднені містичні культури українського і бразильського народів".

Арт-Куратор виставки Олена Яремчук, захід відбувається за  ініціативи народних депутатів України Дмитра Лубінця та Василя Яніцького, за підтримки юридичної консалтингової групи «Яремчук та партнери» та організації JCI Україна.

Як розповіла під час прес-конференції в УНІАН арт-куратор заходу Олена Яремчук, виставка з великим успіхом проходить   в кулуарах Верховної Ради України  з 20 листопада  до 23 листопада 2018 року.

«Цією виставкою ми хотіли продемонструвати історично споріднені містичні культури українського і бразильського народів, доторкнутися до культурних звичаїв наших предків, показати всю багатогранність нашої планети, відзначити споріднені сакральні захисні традиції наших народів: від українських козаків-характерників, які здобували для нас мир та захищали Україну, до древнього бразильського народу племені Янава, яке відстоює свої традиції та життєві цінності та протистоїть силі світового прогресу», - зазначила Яремчук.

В рамках виставки, було презентовано книги Дениса Богуша "Козак-характерник або таємна наука Діда Архипа", представлено експозиції відомого фотохудожника Дениса Копилова, фотороботи Андрія Коріня "Стихії", роботи студії концептуального подарунку Nikitina Magik Shock та продемостровано соціальні відеоролики, в яких поєднані розповіді про сучасних українських військових та козаків.

Крім того, під час виставки можна ознайомитись із проектом "Жовтий Автобус", який започаткований для навчання кіномистецтву дітей із фронтової зони під керівництвом Ярослава Пілунського.

"Наша планета унікальна та різноманітна, тому даний проект направлений на творчу співпрацю . Ми вже провели чотири такі виставки, порівнюючи Україну з Кубою, Грузією, Ізраїлем та Німеччиною, і на цьому не збираємось зупинятись. Кожного разу ми плануємо відкривати душу іншої країни, проводити місток між Україною та іншою державою, і визначати, які є культурні та історичні особливості для співпраці між нашими країнами", - акцентувала арт-куратор виставки Олена Яремчук.

У прес-конференції в УНІАН прийняли участь: Олена Яремчук, Денис Богуш, Яна Ткаченко, Олег Торгало, Денис Копилов, Тетяна  Нікітіна.