На зборах також визначатимуться з висуненням «всенародного кандидата» в президенти України.

Київ. 21 листопада. УНІАН. У Києві 26 листопада понад 360 українських громад, представники яких зберуться на Всенародне Віче представників Українського Народу, представлять програми розбудови України та напрацюють комплексний план розвитку держави.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Вищої Ради Народних Зборів України - громадської організації, що організовує захід, генерал армії України Микола Маломуж.

Відео дня

За його словами, участь у зборах візьмуть представники всеукраїнських громадських, професійних, військових організацій, інтелектуальних центрів та громад з усіх областей України.

«Сьогодні ми прийшли до межі, мабуть самої вирішальної. І ми бачимо, що наступає той момент істини, коли об’єднавши кращих представників нашого суспільства і відповідно залучивши представників всього народу, ми можемо вибороти наше майбутнє. Свідомо, системно, маючи план дій», - зазначив Маломуж.

За його словами, тільки консолідувавши всі сили, об’єднавши всі громадські, інтелектуальні, військові, регіональні організації в єдиний всенародний рух, об’єднаний єдиною ідеєю, згуртований кадрово, можна провести великі зміни та сформувати новий суспільний лад, що буде грунтуватися на наших традиціях, історії, культурі та на високих світових кращих стандартах. А це забезпечить високий рівень життя українців та процвітання країни в цілому.

Маломуж переконаний, що наразі в Україні є сили та люди, які стануть основою такого всенародного руху.

«На сьогодні об’єднано більше 360 всеукраїнських організацій, які вже мають структуровані організації, мають модель дій, мають свої програми – програми нового інноваційного розвитку держави. Вже запропоновано ними, зокрема, нову модель системи безпеки і оборони на паритетах України і українців з залученням кращих представників і партнерів світу, які змусять Росію вийти зі сходу і, відповідно, повернути в перспективі Крим. Є моделі, які мають забезпечити збереження наших основних багатств - і землі, і надр, і національних багатств, і стратегічних об’єктів», - зазначив Маломуж.

За його словами, 26 листопада на Віче, яке відбудеться у Міжнародному центрі культури та мистецтв ФПУ (Жовтневий палац), буде оголошено програму дій на майбутнє та послідовний комплексний план розвитку України.

«Але без глобальних змін ми не зможемо провести успішні програми, не зможемо вибудувати ту економіку або модель самоврядування, яка забезпечить наші перспективи. Тому ми сьогодні проголосимо план, який буде винесено на Всенародне Віче. Представники 368 громад затвердять комплексний план перезавантаження всієї моделі суспільних відносин і формування нашого ефективного, прогресивного майбутнього. Це і проведення президентських виборів з висуненням альтернативно всенародного кандидата в президенти. Поряд з висуненням кандидата в президенти, паралельно буде прийматися рішення про прийняття нової редакції Конституції України за народною ініціативою. Вона розроблена нашими відомими вченими, юристами. Ми представимо нову модель безпеки і оборони, інноваційної економіки. Йтиметься про зняття імунітету з президента, з депутатів, з представників судівського корпусу…», - розповів Маломуж.

Він закликав всіх громадян України приєднуватись до руху, до участі у Віче, до вироблення спільних ефективних дій, щоб дати перспективу Україні та зробити її потужною державою.

«Ми повинні всі разом перетворити своє життя на ефективне, високоморальне, комфортне, безпечне. Тільки задіявши всю модель, всю активну частину наших громадян ми зможемо дійсно провести ці зміни. Ніякий лідер, ніякий активіст сам нічого не зробить. Але об’єднавши сили, давши потужний старт змінам, про які ми говоримо, з перспективою задіяти всіх людей в тих чи інших форматах, ми зможемо забезпечити успіх», - наголосив Маломуж.