Київ. 21 січня. УНІАН. Ситуація у Кривому Розі загострюється і може вибухнути в будь-який час, оскільки мер міста Юрій Вілкул та його команда із колишніх «регіоналів» ігнорують інтереси громади і переслідують своїх опонентів.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили громадські активісти з Кривого Рогу, що на Дніпропетровщині.

Зокрема, голова ГО "Союз громадян Криворіжжя" Владислав Штефан зазначив: "В черговий раз на грудневій сесії міськради секретар міськради визнав, що місцевий бюджет є антисоціальним, він скорочує багато соціальних програм. Але, водночас, відповідальність за це була перекладена на президента України, центральну владу. Триває політика нівелювання та дискредитації центральної влади".

Також він додав, що до Кривого Рогу "зміни після Майдану не дійшли. На місцях лишилася не лише стара влада, вона ще активніше почала відтворювати мародерські схеми". Штефан зазначив, що якщо Київ не втрутиться у ситуацію в місті, то там слід очікувати силове протистояння з місцевою владою, як у столиці рік тому: "влада вже залучає на свій захист криміналітет і так званих тітушок. В Кривому Розі ми підійшли до моменту, коли люди візьмуть в руки зброю, і якщо не буде ніяких дій з боку центральної влади, то ситуація стане такою, як у Києві на Майдані".

Громадський активіст також підкреслив, що якщо ситуація не зміниться, то місцеві вибори у Кривому Розі будуть непотрібні: "Можна відразу оголосити переможцем «Опозиційний блок» і його кандидатів".

В свою чергу представник ГО "Криворіжці" Ірина Туровська заявила, що судова влада у Кривому Розі, силовики ігнорують звернення громадських активістів. "Ми використали вже всі законні механізми: скарги, звернення в міліцію, прокуратуру, суди. Ми роками знаходимося у судових процесах. Але не є секретом, що рішення для судів пишуть юристи міськвиконкому", - сказала вона.

Також активісти заявили, що останнім часом до учасників криворізького Майдану та їх рідних стали надходити погрози. Їх залякують фізичною розправою, задіюючи криміналітет, підкреслили вони.