Головним завданням «VIP » є забезпечення реального впровадження інноваційних проектів, підвищення рівня знань про створення, захист та управління інноваціями, організація безперервної комунікації між замовниками і розробниками інноваційних проектів.

Київ. 15 листопада. УНІАН. VIP - Міжнародний центр впровадження інноваційних проектів «Україна-Китай» дасть змогу українським інноваційним компаніям та установам дістати підтримку і фінансування для виходу на китайський ринок.

Про це на прес-конференції в УНІАН розповіли засновники Центру з китайської та української сторони.

Відео дня

За словами співзасновника і керівника «VIP », співзасновника виробничого підприємства «Новотроїцький рибоконсервний завод» Віктора Сидоренка, особливістю і головним завданням «VIP» є забезпечення реальних впроваджень інноваційних проектів, підвищення рівня знань про створення, захист та управління інноваціями, організація безперервної комунікації між замовниками і розробниками інноваційних проектів.

«У рамках нашого проекту можливі такі форми співпраці: це прямі інвестиції у створення спільних підприємств у Китаї, які використовуватимуть розроблені в Україні технології, куди українські розробники зможуть увійти в складі співзасновників; можливий також трансфер технологій, коли купується розробка; можливе і замовлення прямих розробок, які необхідні для підприємств у місті Джуджі», - сказав Сидоренко.

Він зазначив, що китайські компанії також зацікавлені у створенні виробництв в Україні на інноваційних технологіях, які розвиватимуться і підтримуватимуться в рамках проекту.

«Китайські підприємства, які захочуть розвивати, створювати інноваційні проекти в Україні, орієнтовані на європейський ринок. Завдяки тому, що Україна має асоціацію з ЄС, китайські партнери зацікавлені створювати в Україні виробничі проекти і на китайських, і на українських інноваційних технологіях, які розвиватимуться і підтримуватимуться в рамках нашого проекту», - сказав він.

Також Сидоренко повідомив, що в китайському місті Джуджі українсько-китайський науково-дослідний інститут за два роки роботи добився конкретних результатів.

«Завдяки активності наших китайських колег вже 2 роки в місті Джуджі працює українсько-китайський науково-дослідний інститут, що спеціалізується у сфері біотехнологій, який оснащений чудовою базою, найсучаснішим обладнанням і який за цей час вийшов на конкретні результати, які вже є на ринку Китаю», - зазначив він.

Співзасновник «VIP» Чжан Шуйчан, у своєму виступі  на прес-конференції, заявив, що Україна є важливою країною для Китаю в стратегії «Один пояс - один шлях» і Міжнародний центр впровадження інноваційних проектів «Україна-Китай» дасть змогу поглибити співпрацю двох країн.

«Ми впевнені, що це зміцнить і розширить нашу співпрацю. Ми віримо, що завдяки багатостороннім спільним роботам наша співпраця буде успішною і її перспективи чудові», - сказав Чжан Шуйчан.

Як повідомляв УНІАН, Китай входить до десятки держав - найбільших торговельних партнерів України. Найбільшою статтею українського експорту до Китаю є продовольство.

На початку грудня 2017 року Україна і Китай підписали дорожню карту з реалізації ініціатив «Економічний пояс Великого шовкового шляху» і «Морський шовковий шлях», покликаних посилити економічне співробітництво між Європою та Азією.