Київ. 19 січняю УНІАН. В Україні при будівництві фортифікаційних споруд використовуються застарілі технології, які несуть загрозу життю військових та цивільних осіб.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

Він зазначив, що до втрат особового складу в зоні АТО часто призводять "або неякісне обладнання, або неправильний підбір матеріалів при спорудженні блокпостів. Наприклад, чисто бетонні або щебневі блокпости при потраплянні в них певних видів боєприпасів самі несуть загрозу".

Також Баронін переконаний, що правильне облаштування блокпосту під Волновахою могло б унеможливити жертви: "Трагедія у Волновасі показала, що на місці інциденту не було оглядової зони, яка має бути обладнана спеціальними брустверами і укріпленнями, які захищають і військовослужбовців і цивільних від уражаючих факторів вибуху".

В свою чергу, представник американської компанії HESCO Bastion, Inc. в Україні Микола Толмачов заявив, що компанія готова розгорнути в Україні виробництво спеціальних конструкцій, які дозволяють швидко та ефективно встановлювати захист як навколо військових об'єктів, так і на державному кордоні України в рамках реалізації проекту "Стіна"

Він зазначив, що HESCO Bastion, Inc вже звернулася до уряду України з пропозицією співпраці: "Ми вже декілька раз були в Міністерстві оборони, надали зразки нашої продукції. Очікуємо позитивний відгук".