Київ. 16 січня УНІАН. Народний депутат, заступник голови комітету, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби Комітету Верховної Ради у закордонних справах Борис Тарасюк сподівається, що парламент на початку лютого розгляне законопроект про припинення участі України у Співдружності Незалежних Держав.

Про це Тарасюк сказав на прес-конференції в УНІАН.

«На жаль, нам так і не вдалося досягти згоди стосовно того, щоб розглянути цей законопроект сьогодні, що було б логічним, але так виглядає, що цей законопроект буде розглянутий, і, я сподіваюся, прийнятий Верховною Радою, на початку роботи наступної другої сесії Верховної Ради нинішнього скликання, тобто на початку лютого»,- сказав Тарасюк.

Відео дня

За його словами, постанову про припинення участі України в органах СНД підписали лідери всіх фракції коаліції, окрім «Народного фронту».

Він нагадав, що 14 березня 2014 року вніс на розгляд парламенту законопроект про денонсацію Угоди про створення СНД (№0074). За словами Тарасюка, це був логічний крок, який би мала здійснити Верховна Рада у світлі агресії РФ проти України.

«На жаль, Верховній Раді минулого скликання забракло політичної волі для того, щоб розглянути це абсолютно логічне рішення», - сказав Тарасюк.

Він нагадав, що після обрання Верховної Ради 8-го скликання він і ще два депутати внесли законопроект аналогічного змісту про припинення участі України в органах СНД.

«СНД є абсолютно непотрібна інституція для того, щоб Україна витрачала свій людській і фінансовий потенціал, фактично викидаючи гроші на вітер», - сказав він.

За словами Тарасюка, щороку Україна витрачає понад 2 млн дол. на внесок до бюджету СНД.

На переконання депутата, Україна на сьогодні має «дистанціюватися, вийти з усіх органів СНД, оскільки ця інституція показала свою безпорадність в контексті російської агресії проти України».