За їхніми словами, в Україні 99% ринку таксі перебуває в тіні.

24 жовтня. УНІАН. Представники автомобільних асоціацій звернулися до влади з проханням легалізувати ринок таксі в Україні, а також зняти з порядку денного законопроект про врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу, який спрямований на те, щоб «притиснути легальних перевізників».

Про це заявили в УНІАН учасники круглого столу на тему: «Легальне таксі в правовій державі»: Антонюк Андрій, голова "Української таксомоторної асоціації" (УТМА); Олександр Круліковський, голова "Української таксомоторної асоціації в м.Києві"; Андрій Корчинський, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України (АВПАУ); Сергій Григоренко, голова профспілки таксистів Києва; Сергій Кабанов, голова Вільної профспілки «Автомобіліст України», м.Львів; Сергій Лазаренко, керівник служби таксі м Чернігів; Андрій Буткевич, керівник служби таксі м Кропивницький; Володимир Осипенко, приватний підприємець, таксист м. Слов'янськ; Андрій Мироненко, керівник ІТ компанії «Іннотех Софт»; Володимир Денисенко, керівник служби таксі м.Київ; Олександр Ляховенко, керівник ІДС «Еліт-таксі»; Руслан Гошовський, керівник автотранспортного підприємства; Геннадій Попов, самозайнятий приватний підприємець, водій таксі; Софія Шипілова, юрист ВГО "Українська таксомоторної асоціації" (УТМА); Владилен Ворона, керівник транспортної компанії таксі; Олексій Коваленко, керівник лізингової компанії.

Для обговорення найгостріших питань ринку таксомоторних перевезень були запрошені голови всіх фракцій ВРУ і представники КМУ, але єдиним народним депутатом, який відгукнувся, стала голова фракції ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Голова правління Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк акцентував: «У таксі працює понад 200 тисяч осіб, зокрема, понад 25 тисяч працює в Києві. Щодня таксі перевозять близько 2 млн пасажирів в Україні, в Києві це в середньому 300 поїздок в день. На жаль, тінізація цього ринку становить понад 99%, а тіньовий оборот становить понад 40 млрд грн ».

«Якби зараз всі учасники ринку стали легальними і платили єдиний соціальний внесок, то держава отримувала б у бюджет 3,5 млрд грн щороку», - зазначив він.

За його словами, в Україні є об'єктивні причини такої кількості нелегальних учасників ринку.

«Є нелегальщина, у якій дві складові: перша - це відповідальність, друга - це податки. Нелегальний перевізник ні за що не відповідає, коли трапляється аварія і є жертви. Жодного судового прецеденту, щоб хоч один пасажир нелегального таксі отримав компенсацію або виграв суд, в історії немає», - сказав Антонюк.

Голова асоціації зазначив, що легальність ринку має бути для держави першочерговою проблемою при регулюванні діяльності перевізників, адже вона гарантує і безпеку пасажира.

«Страховка в таксі, на жаль, не передбачена. Транспортне законодавство говорить, що страховка пасажира закладається в квиток. В таксі квитка немає», - сказав він.

Антонюк підкреслив, що для підприємця, який хоче легалізувати свій бізнес, законодавство створює безліч бюрократичних перешкод.

«Люди хочуть працювати в правовому полі, але це як потрібно любити батьківщину, щоб купити за 10 тис. грн таксометр, за 8 тис. грн касовий апарат, відстояти два тижні в чергах, підписати мільйон папірців, і ще після цього необхідно щомісяця платити 744 грн єдиного податку і 819 грн єдиного соціального внеску. Крім того, отримати підтвердження і ліцензію за день складно. Буває місяцями люди очікують в реєстрі», - сказав він.

Однією з технічних перешкод для роботи в правовому полі є обов'язкова реєстрація і встановлення в кожному автомобілі таксометра.

«Його необхідно мати в кожному автомобілі, ця вимога діє ще з радянських часів. Основними умовами також є необхідність вказати реєстраційний номер таксометра. Якщо ви його не одержали, документи не будуть прийняті», - сказав Антонюк.

У той же час, за його словами, таксометри в Україні не продаються, і офіційно таксометра в реєстрі засобів вимірювальної техніки немає.

«Це механічно застарілий предмет, який не використовується таксистами сьогодні в роботі, але який держава змушує купувати. Сьогодні в пошуковику в інтернеті є безліч програм для скачування безкоштовно, які за допомогою GPS рахуватимуть на порядок краще, ніж таксометр, який рахує від імпульсів двигуна. Адже також важливий радіус коліс. В результаті таксист їде в Мінінфраструктури, дає хабар, йому пишуть будь-який номер таксометра і видають ліцензію. Стати легальним водієм, не давши хабаря, майже неможливо», - резюмував Антонюк.

Присутній на круглому столі голова Асоціації вільних профспілок автомобілістів України (АВПАУ) Андрій Корчинський зазначив, що оприлюднений законопроект на сайті Міністерства інфраструктури «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу» спрямований на те, щоб «притиснути легальних перевізників».

«На сьогодні таксі вбивають, це потрібно визнати. Легальних перевізників дедалі менше з приходом на ринок Yandex, Uber. Цей законопроект - нонсенс, ми пропонували спрощений податок та інші зміни, які залишається затвердити. Натомість нас притискають. Згідно із законопроектом нечисленні легальні перевізники, які сплачують усі податки, попадають під штраф і конфіскацію транспортного засобу за будь-які порушення ліцензійних умов. Це може бути прострочений або не пройдений техогляд, або медична довідка, невідповідність матеріально-технічної бази», - сказав Корчинський.

За підсумками круглого столу його учасники, серед яких представники профспілок автотранспортників, ухвалили рішення звернутися з відкритим листом до президента України, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра України з проханням зняти з порядку денного запропонований урядом законопроект, яким влада «просто хоче конфіскувати транспортні засоби навіть легальних перевізників на таксі за штучно створені владою порушення ліцензійних умов».

Свою підтримку вимогам учасників круглого столу висловила глава фракції ВО «Батьківщина», народний депутат Юлія Тимошенко, яка наголосила, що складне зарегульоване законодавство на ринку таксі руйнує його.

«Не можна порушувати конкурентність. Коли одні працюють легально, а інші нелегально, це повністю руйнує ринок і не дає можливості вибудувати нормальне конкурентне середовище. Тут інтереси не тільки вас, таксистів, а й пасажирів. Якщо вас держава затиснула так, що ви не можете створити  нормальні умови пасажирам, страждають усі», - сказала вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що для зупинки даного законопроекту буде докладено всіх зусиль, а також напрацьовано новий більш якісний документ: «Я готова приєднатися до відкритого листа (до влади - УНІАН). І запропонувати інший законопроект, ніж той про який йшла мова, де за мінімальні відхилення від норми будуть конфісковувати транспорт».

Тимошенко висловила готовність обговорити проблему з усіма фракціями в парламенті і заблокувати урядовий законопроект. Також, голова фракції ВО «Батьківщина» додала, що потрібен інший, більш лояльний до перевізників законопроект, який би врегулював всю ситуацію на ринку таксі, дав можливість спокійно легалізувати всіх і легко долучатися до цього бізнесу.

Довідка УНІАН. Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу» був внесений Кабінетом міністрів до Верховної Ради і оприлюднений на сайті Міністерства інфраструктури 4 жовтня.

Фото круглого столу: https://photo.unian.net/ukr/themes/82493