Додаток доступний для мобільних пристроїв на платформах Android та iOS.

Київ. 17 жовтня. УНІАН. У Києві презентували мобільний додаток найбільшого соціального проекту України «Картки киянина».

Офіційне представлення мобільного сервісу відбулась на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Як зазначають розробники, додаток доступний для мобільних пристроїв на платформах Android та iOS. Головна ідея розробки - дати можливість мешканцям міста керувати усіма сферами життя за допомогою смартфону.

«Ми всі сьогодні живемо в світі соціальних мереж та месенджерів, одночасно ми живемо в світі фейкових акаунтів та ботів. Основною та унікальною властивістю проекту «Картка киянина» є те, що, отримувачі «Картки киянина» повністю ідентифіковані», - заявив керівник проекту «Картка киянина» Іван Кулик, додавши, що через вбудований месенджер власники «Картки» зможуть безпосередньо спілкуватися з адміністрацією міста – звернутися до мера, чиновників, депутатів.

Під час прес-конференції була продемонстрована робота відповідного мобільного сервісу. Після авторизації користувач потрапляє на головний екран мобільного додатку, на якому розташовані головні модулі системи: «Транспорт», «Комунікатор з владою», «Медицина», «Освіта», «Комунальні послуги», «Комерційні послуги», «Адміністративні послуги», «Страхування» та «Новини».

Менеджер проекту «Картка киянина» Аліна Максименко розповіла про функціонування цих модулів. «Почнемо з модуля «Транспорт»: сам пластик зараз працює як проїзний у метрополітені. В мобільному додатку ми реалізували функцію купівлі квитка в наземному транспорті з транспортного балансу. Цей баланс ви можете поповнити з банківського рахунку вашої картки. Наразі у Києві ще не впроваджена система електронного квитка в наземному транспорті, та ми розробили модель як це може працювати у мобільному додатку «Картки киянина», - зазначила вона.

За її словами модуль «Медицина» дозволяє записатися до лікаря онлайн, використовуючи мобільний додаток та номер телефону.

«Партнерами проекту «Картка киянина» покрито 7 районів і в кожному районі по 10 державних лікувальних закладів, куди можна записатися за допомогою «Картки киянина», - зауважила Максименко.

Також в модулі «Медицина» є можливість під’єднати свою електронну медичну картку, та, після впровадження електронного рецепту на державному рівні, виводити на екран в додатку відповідний електронний рецепт.

Модуль «Освіта» в мобільному додатку дозволяє контролювати місцезнаходження дитини. «Картка учня» прив’язується до «Картки киянина» батьків, отримується зі згоди батьків та при замовленні її в банку. Батьки отримують дані по поїздкам в метро дітей щодо їх дислокації. Є можливість крім того реалізації її в наземному транспорті. Також можна визначати локацію дітей в школі. Наприклад в 79 ліцеї, де проект «Картка учня» стартував в 2015 році є система контролю доступу, яка зчитує картки та передає в персональний кабінет батьків або до мобільного додатку інформацію, коли дитина зайшла в школу і коли вона з неї вийшла. Ця система може бути впроваджена в будь-якій із шкіл. Це безпека дітей у великому місті», - розповіла менеджер проекту.

Вона зауважила, що модуль «Комунальні послуги» дозволяє швидко та зручно сплатити за комунальній платежі в мобільному додатку.

Модуль «Комерційні послуги» - це сплата за мобільний зв’язок, Інтернет, телебачення, функціонал буде доповнюватись іншими сервісами – сплата за дитячий садок, купівля залізничних квитків.

Максименко додала, що модуль «Адміністративні послуги» - «це петиції, громадський бюджет (можливість проголосувати за ініціативи міста), Центр надання адміністративних послуг».

Крім того за її словами модуль «Страхування» зібрав всі великі страхові компанії, які є в Україні, ви маєте можливість застрахувати автомобіль, життя, здоров’я. В модулі «Новини» генеруються усі найактуальніші новини в житті міста.

Модуль «Комунікатор з владою» дозволяє киянам перебувати у контакті з владою та навпаки – представникам влади можуть бути ближчими до виборців. «Як це працює – за адресою проживання, що була вказана при реєстрації, автоматично підтягується контакт депутата, який працює на виборчому окрузі, на якому ви проживаєте і можна напряму з ними спілкуватися».