У партії вважають, що військовий шлях є "можливим єдиним, який призведе до успішного відновлення територіальної цілісності України".

Київ. 12 жовтня. УНІАН. Жодна миротворча місія під егідою Організації Об'єднаних Націй для вирішення конфліктів не спрацьовує, а навпаки, призводить до їх замороження на десятки років.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив речник політичної партії "Національний корпус" Олександр Алфьоров.

Відео дня

"Жодна миротворча місія не спрацьовує. Навпаки, вони заморожують конфлікт на десятки років, як це ми знаємо прекрасно, є, наприклад, на тому ж Кіпрі. Водночас щодо введення миротворчої місії в Україні ми ставимо питання: "В яких кордонах ця миротворча місія буде знаходитися, базуватися? Це буде кордон між українськими областями чи кордон з Російською Федерацією? І багато-багато інших питань, в тому числі, які ці місії будуть за своїми ознаками?", - заявив він.

За словами Алфьорова, українські політики дедалі частіше говорять про розміщення на території Донбасу миротворців, які мають маркувати умовні кордони, але миротворча місія є "умовною та великою примарою", тому що на сьогодні за 50-річне існування жодна з миротворчих місій різної функціональної направленості так і не здійснила своєї прямої мети.

Разом з тим, речник "Національного корпусу" зазначив, що політсила вважає військовий шлях "можливим єдиним, який призведе до успішного відновлення територіальної цілісності України".

"На сьогодні ми все менше чуємо про Крим, як окуповану одиницю території України. Все більше нам наголошують на Донецькому, на Луганському регіонах, на миротворчій місії там. Чому не миротворча місія в Криму? Питання, яке, здається, обходять всі у чиновницьких кабінетах. Чомусь так само наші владні чиновники забувають наголосили, що в нас чотири області знаходяться в окупації, а не три, - Луганська, Донецька, Кримська автономна область і частина Херсонської області, де знаходиться газорозподільча станція, яку окупували російські війська прямим введенням своїх військ", - наголосив Алфьоров.

Підсумовуючи захід, заступник Лідера "Національного Корпусу", кандидат історичних наук Микола Кравченко зазначив  «Чотири роки  вже довели, що Росія не бачить іншого способу дій, окрім, як  гібридна війна…На сьогодні зрозуміло, що звільнити Крим і Донбас ми можемо тільки військово-дипломатичним шляхом, а не чисто дипломатичним».

В  прес-конференції  взяли участь: Олександр Алфьоров, речник Національного Корпусу, кандидат історичних наук; Бруно Зоріца, хорватський ветеран, бригадний генерал у відставці; Григорій Перепелиця, експерт з міжнародних відносин і питань безпеки; Микола Кравченко, заступник Лідера "Національного Корпусу", кандидат історичних наук.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці вересня під час заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН президент України Петро Порошенко заявив, що розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН із єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу.

"Ми вважаємо, що не існує кращого способу, ніж розгортання такої операції з повноцінним мандатом ООН", - підкреслив президент України.

За його словами, це могло б змусити Росію сумлінно виконувати Мінські домовленості.

Водночас глава держави наголосив, що Росія виступає проти миротворців.

"Причиною цього, серед іншого, є те, що Кремль боїться. Він боїться, що миротворці побачать російських військових та військову техніку на всій окупованій території. Вони також бояться втратити контроль над українсько-російською ділянкою кордону, який Кремль утримує для забезпечення постійної інфільтрації своїх військ на Донбас", - сказав Порошенко.