В організації вважають, що ключові реформи для спрощення ведення бізнесу в Україні не були проведені.

Київ. 11 жовтня. УНІАН. Україні не слід очікувати на значний прорив у рейтингу Doing Business у 2019 році, повідомила на прес-конференції в УНІАН виконавчий директор Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова.

«31 жовтня будуть оголошені результати загального рейтингу Doing Business в Україні. Цього року в Україні нам не варто очікувати на великий прорив. На жаль, багато важливих речей і реформ не були проведені, зокрема законопроект, який лежить у Верховній Раді, про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал. Ця реформа, по-перше, була дуже довгоочікуваною для бізнесу, а по-друге, вона могла б підняти Україну в компоненті оподаткування на 18 позицій, а в загальному рейтингу - на 4. У поточному році в рейтингу цього вже не станеться», - сказала Глазкова.

Як повідомляв УНІАН, Україна піднялася на 4 позиції - до 76 місця в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку «Doing Business 2018» за рахунок спрощення отримання дозволів на будівництво, поліпшення захисту прав міноритарних акціонерів шляхом упровадження зобов'язання негайного оприлюднення інформації про транзакції з пов'язаними сторонами, а також зменшення ставки єдиного соціального внеску.

Наприкінці 2017 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спрогнозувало, що Україна може піднятися в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business 2019 за показником «Отримання дозволів на будівництво» - до 20-го місця у разі скасування пайової участі , яку сплачують забудовники для розвитку соціальної інфраструктури.

Довідка УНІАН. Спілка українських підприємців (СУП) - об'єднання українських підприємців, створене для захисту незалежного прозорого бізнесу.