46,4% респондентів вважають, що міжнародні організації повинні брати участь у судовій реформі.

Київ. 3 жовтня. УНІАН. Більшість українців (62,6%) вважають, що кошти, виділені міжнародними організаціями на проведення судової реформи, використали не за призначенням.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив заступник директора Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький.

Відео дня

«Серед респондентів, які принаймні чули про проведення судової реформи, 62,6% вважають, що кошти, виділені міжнародними організаціями на її проведення, були використані не за призначенням. 10% вважають, що були використані за призначенням, а 27,4% - не визначилися зі своєю думкою або відмовилися відповідати на запитання», - зазначив Грушецький.

За його словами, 46,4% респондентів вважають, що міжнародні організації повинні брати участь у судовій реформі, а 33,4% опитаних, навпаки, дотримуються думки, що не повинні, 20,2% - не визначилися або відмовилися відповідати на запитання.

«Серед тих, хто принаймні чув про судову реформу, 19,6% вважають, що міжнародні організації «взагалі ніяк не впливають/не беруть участі в процесі судової реформи», 30,7% – що вони «беруть участь, але в недостатній мірі», 10,5% – що «беруть участь в достатній мірі», 7,5% – що вони «надмірно беруть участь або занадто сильно впливають на процес судової реформи». Ще 31,8% не визначилися або відмовилися відповідати на запитання», - додав він.

Довідка УНІАН. Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) проводив всеукраїнське опитування громадської думки з 12 по 24 вересня у 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім окупованих територій Криму та Донбасу. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2011 респондентів за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.