Розслідування із захоплення підприємства триває вже три роки.

Київ. 2 жовтня. УНІАН. Власники ПАТ "Хорольський  молочноконсервний  комбінат дитячих продуктів" просять правоохоронні органи і президента зупинити рейдерське захоплення підприємства, яке триває вже третій рік.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила директор громадської організації «Бізнес-Варта», що займається захистом підприємців від неправомірних дій приватних осіб і державних органів, Ольга Матвіїва.

"Уже рік на антирейдерській комісії розглядається питання рейдерського захоплення "Хорольського молочноконсервного комбінату дитячих продуктів". Слідством вже було встановлено низку фактів, вже відзвітували правоохоронці, розповідали про моменти, які заважали їм відновити права справжнього власника. У кримінальних провадженнях роботи непочатий край, і досі, упродовж трьох років, ще нікому не вручено підозри", - зазначила вона.

Ольга Матвіїва додала, що днями Головне слідче відділення Національної прокуратури України проводило слідчі дії, за результатами яких законні власники мали одержати майновий комплекс комбінату на відповідальне зберігання.

При цьому, як зазначив голова Ради директорів «Спілки молочних підприємств України» Вадим Чагаровський, слідчі дії проводилися з порушеннями.

"Згідно з процесуальними правилами, необхідно було, щоб власник зайшов разом із адвокатом, провели слідчі дії, обшук і передали йому на відповідальне зберігання. На жаль, цього не сталося", - сказав він.

За словами голови Ради громадської організації "Бізнес-Варта", народного депутата України Івана Мірошниченка, рейдерське захоплення заводу триває вже третій рік.

"Цей випадок - дуже грамотне рейдерське захоплення. Причому в поєднанні відразу кількох факторів, зокрема юридичних. Я думаю, що потрібно збирати підписи серед депутатів, проводити термінову комісію і залучити всіх виконавців для пояснення, чому не були виконані всі процесуальні дії, і ще раз зробити ревізію цього випадку", - сказав він.

Також він відзначив, що громадська організація "Бізнес-Варта" пропонує скласти петицію з цієї проблеми і направити її президенту України.

У прес-конференції також взяли участь: власник ПАТ "Хорольський  молочноконсервний  комбінат дитячих продуктів", потерпілий від дій рейдерів,доктор технічних наук, професор Георгій Сажинов; адвокат підприємства Дмитро Моргун; бізнес-омбудсмени громадської організації "Бізнес-Варта", народні депутати України Леонід Козаченко і Руслан Сидорович.

Довідка УНІАН.

ПАТ "Хорольський  молочноконсервний  комбінат дитячих продуктів"  - підприємство харчової промисловості у Хорольському районі Полтавської області, яке спеціалізується на випуску дитячого харчування. Асортимент продукції включає сухі молочні суміші, злакові молочні каші та дитячу бутильовану воду. Комбінат також виробляє сухе незбиране молоко, сухе знежирене молоко, масло.

Громадська організація "Бізнес-Варта" створена з метою захисту бізнесу на території України від неправомірних посягань приватних осіб і державних органів, протидії рейдерству, забезпечення належної реалізації інвестиційних проектів, запобігання тиску на бізнес. Партнерами "Бізнес-Варти" є провідні асоціації в різних сферах підприємництва, а бізнес-омбудсменами - народні депутати України. В організації працюють фахівці у сфері юриспруденції, економіки та медіа.