Скоцик вважає, що напередодні виборів провокації можуть стосуватися й інших партій, і закликав проукраїнські політичні сили об’єднати зусилля у протистоянні з кремлівським втручанням.

Київ. 1 жовтня. УНІАН. Лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик заявив, що атаки на очолювану ним політичну силу з боку проросійських елементів не припиняються.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Цього разу, після невдалої спроби рейдерського захоплення партії, кремлівські посіпаки намагалися юридично змінити керівництво Аграрної партії через Міністерство юстиції України за допомогою сфальшованих документів», - заявив він і додав, що Міністерство юстиції не піддалося на провокацію і вчасно зупинило процес перереєстрації.

«План Кремля – використати електоральний ресурс Аграрної партії на президентських і парламентських виборах – хотіли реалізувати руками прокремлівської групи рейдерів. Спочатку вони намагалися підкупити голів обласних партійних організацій, і таким чином організувати кадровий переворот та поставити під контроль діяльність партії. Ці спроби зазнали фіаско. Однак заколотники не зупинилися - провели фейковий з’їзд і подали в Мін’юст фальшиві документи для зміни партійного керівництва із підробленими підписами. Я вдячний Міністерству юстиції за державницьку позицію і вчасне, жорстке реагування на політичне рейдерство», - зазначив лідер Аграрної партії.

За словами Скоцика, за фактом підроблення документів вже подані відповідні заяви про злочин у правоохоронні органи – Генеральну прокуратуру України, Службу безпеки України та Міністерство внутрішніх справ України – з вимогою невідкладно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування вказаних кримінальних правопорушень.

«У цих заявах дуже детально, до найменших дрібниць, описані механізми афери, яку намагалися провернути із Аграрною партією України проросійські агенти. У нас достатньо доказів того, що проти нашої політичної сили відбулося вчинення злочинів, передбачених статтями 205-1, 356 і 358 Кримінального кодексу України», - наголосив лідер Аграрної партії.

Скоцик також попередив, що напередодні виборів схожі провокації можуть стосуватися й інших партій і закликав проукраїнські політичні сили об’єднати зусилля у протистоянні із кремлівським втручанням.

«Треба, нарешті, очистити Україну від проросійських елементів. Це єдиний можливий запобіжник від антиукраїнського реваншу. Ми готові до консолідації таких зусиль і змогли дати відсіч натиску Кремля. Аграрна партія залишається українською партією, яка працює на користь всього українського народу. І це – найголовніше», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня Скоцик заявив, що політтехнолог лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука Володимир Грановський спільно з членами колишнього уряду та колишнього штабу лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко почали спробу захоплення влади в Аграрній партії.