У липні цього року Державна фіскальна служба заблокувала рахунки підприємства, мотивуючи це арештом, що був накладений Печерським судом м. Києва. Після цього «Павлоградзернопродукт» стикнувся з проблемою підроблених рішень судів з різних регіонів країни про арешт грошових засобів на рахунках підприємства.

Київ. 19 вересня. УНІАН. Власники підприємства "Павлоградзернопродукт" вимагають у правоохоронних органів не допустити зупинки роботи підприємства у зв'язку з блокуванням розрахункових рахунків у банках.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила директор громадської організації «Бізнес-варта», що займається захистом підприємців від неправомірних дій приватних осіб і державних органів, Ольга Матвєєва.

«Підприємство «Павлоградзернопродукт» звернулося з проблемою - такого масштабу, що ми ще навіть не стикалися. У чому суть: у банки, де перебувають розрахункові рахунки цього підприємства, приходять підроблені рішення різних судів з різних регіонів України. Блокуються рахунки - банки зобов'язані так реагувати. У ДФС (Державна фіскальна служба - УНІАН) також приходить рішення суду, яке блокує ПДВ-рахунки, тобто блокується інший бік діяльності компанії. Далі - ще цікавіше. У міжнародні компанії-партнери приходять підроблені вимоги ГПУ з надання в обов'язковому порядку документів, які підтверджують фінансово-господарську діяльність цього підприємства», - сказала Матвєєва.

За словами засновника «Павлоградзернопродукту» Руслана Грицишина, підприємство працює як на внутрішньому ринку, так і на зовнішньому, співпрацюючи з найбільшими сільськогосподарськими компаніями, такими як Державна зернова корпорація України, СОFCO AGRI, Cargill і «Дельта Вілмар».

"Наше підприємство є найбільшим платником податків і роботодавцем у регіоні. У 2017 році до місцевих бюджетів усіх рівнів було перераховано 18 млн грн. За 2017-2018 роки ми інвестували близько 70 млн грн у підприємство, в придбання зерновозів, будуємо нову лінію потужностей елеваторного зберігання, додатково будуть створені робочі місця для 50 осіб. Але в останні місяці нам почали блокувати нашу роботу", - сказав Грицишин.

Так, за словами заступника директора "Павлоградзернопродукту" Кирила Бондаренка, починаючи з липня цього року Державна фіскальна служба блокує рахунки підприємства, мотивуючи це арештом, який накладають різні суди в різних регіонах України. При цьому, як тільки рішення судів визнавалися недійсними і ДФС виносила рішення про розблокування рахунків, майже відразу з'являлося рішення іншого суду, і рахунки блокувалися знову.

«Ось цей випадок - типово державне рейдерство, коли створюється тиск без будь-яких підстав. За сфальсифікованим рішенням суду, за сфальсифікованим слідством відбувається тиск на бізнес і завдається шкода в мільйони гривень", - сказав учасник прес-конференції народний депутат України, голова ради громадської організації «Бізнес-варта» Іван Мірошниченко.

Він підкреслив, що крім матеріальних збитків компанія зазнала також значних репутаційних збитків, і закликав державні органи припинити блокування роботи підприємства.

Як повідомляв УНІАН, згідно з опитуванням Всеукраїнської аграрного ради, проведеним у 2017 році, близько 25% опитаних виробників сільськогосподарської продукції зіткнулися з випадками рейдерства на своїх підприємствах.

Довідка УНІАН. "Павлоградзернопродукт" - сільськогосподарське підприємство, засноване в 2002 році. Компанія спеціалізується на зберіганні та продажу зерна. У власності підприємства є два елеватори потужністю одноразового зберігання 37 тис. тонн.

Громадська організація "Бізнес Варта" створена з метою захисту бізнесу на території України від неправомірних посягань приватних осіб і державних органів, протидії рейдерству, забезпечення належної реалізації інвестиційних проектів, запобігання тиску на бізнес. Партнерами "Бізнес Варти" є провідні асоціації в різних сферах підприємництва, а бізнес-омбудсменами -  народні депутати. В організації працюють фахівці у сфері юриспруденції, економіки  та  медіа.