Проект розслідувань «Стоп корупції» транслюватимуть щоп'ятниці о 23.30 (повтор у суботу о 9:00) та щонеділі о 23.30.

Київ. 19 вересня. УНІАН. Інформаційне агентство «Стоп Корупції ТВ» і приватний український інформаційний телеканал «ПравдаТУТ» підписали меморандум про співпрацю.

Підписання документу відбулося під час прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За словами координатора проекту «Стоп корупції» Роман Бочкали, віднині однойменна програма буде виходити в ефірі телеканалу «Правда ТУТ».

«Де правда, там ми, а де ми, там канал «Правда ТУТ»... Ми протягом кількох місяців обговорювали такі можливості і не знайшли жодної перешкоди, чому б нам спільно не працювати. Оскільки наша громадська організація ставить на меті суттєве зниження проявів корупції в Україні, перш за все, побутової корупції з якою стикаються прості громадяни, тому для нас важливо, щоб якомога більше людей бачили наші розслідування, щоб якомога більше корупціонерів жахались від того, що вся країна побачить ті корупційні дії, до яких вони причетні», - сказав він.

Він зазначив, що буде створюватись нова, окрема програма - спільний продукт. Навіть наш логотип чітко демонструє єднання наших проектів і фактично це буде нова програма.

«Вона (програма) не буде такою, якою виходила на інших каналах», - запевнив Бочкала.

У свою чергу координатор проекту «Стоп корупції» Богдан Хмельницький зауважив, що дуже важливо, коли боротьбу у полях з корупціонерами бачить якомога більше людей.

«Правозахисники точно знають, що дуже важливо, коли хтось показує боротьбу у полях з корупціонером. Тобто, медійна частина відсотків 60-70% - вона дієва. Тому що прокурори, поліціянти, вони дивляться ці програми і потім порушують кримінальні справи, і нам достатньо легше», - додав він.

Директор та власник телеканалу «Правда ТУТ» Іван Гришин наголосив на тому, що канал жодним чином не буде втручатись в процес журналістських розслідувань.

«Я хочу запевнити, що такого впливу з нашого боку не буде. В структурі власності у нас немає ні олігархів, ні корупціонерів, ні політиків, і ми над цим не працюємо. Тому що ми будуємо телебачення для людей. Телебачення доволі просте, але чесне і радий нашій співпраці», - запевнив він.