Київ. 24 грудня. УНІАН. Бюджет Києва в 2015 році може одержати до 12 млн грн від оренди зупинкових комплексів, сказав голова Асоціації «Союз інвесторів транспортної інфраструктури Києва» Сергій Корнієвський на прес-конференції в УНІАН.

«Наступного року щомісячно до бюджету Києва надходитиме 400-500 тис. грн плюс до 0,5 млн в рахунок погашення боргу», - повідомив Корнієвський, уточнивши, що борг підприємців перед міським бюджетом становить близько 6 млн грн.

За його словами, тривалий час з боку попередньої влади здійснювався тиск на приватних інвесторів з метою монополізації ринку зупинних комплексів. Зокрема, столична влада без попереджень і юридичного обгрунтування демонтувала зупинкові комплекси.

Відео дня

Разом з тим Корнієвський від імені інвесторів заявив про готовність взяти на себе всі видатки з облаштування всіх київських зупинок, але за умови продовження договорів оренди з Київською міською адміністрацією терміном на 5 років.

Присутній на прес-конференції депутат Київської міської ради Олексій Панчук заявив, що Київрада готова продовжити з підприємцями інвестиційні договори за умови виплати боргу і проведення ремонту зупинок упродовж одного року.

За словами Панчука, вартість облаштування і ремонту київських зупинок може обійтися міській скарбниці в близько 50 млн грн.

Довідка УНІАН. «Союз інвесторів транспортної інфраструктури Києва» - асоціація, яка об'єднує підприємців у сфері обслуговування зупинкових комплексів і павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту.