Засновниками руху стали співачка Анастасія Приходько та командир 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт.

Київ. 11 вересня. УНІАН. Сьогодні в Києві презентували нову громадсько-політичну платформу “Вимагаю змін”.

Про це на прес-конференції в УНІАН розповіли засновники руху – співачка, заслужена артистка України Анастасія Приходько та командир восьмого батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт.

Відео дня

“Ми познайомились з Настею, коли вона виступала на благодійному концерті в Маріуполі для моїх бійців. Ми поговорили і вирішили створити таку громадську платформу. Цей рух об’єднує волонтерів, добровольців, журналістів, юристів та лікарів, які проявили себе на сьогодні на війні. Долучитися до руху вже погодилися і публічні люди. Наше завдання – об'єднати їх, об’єднати їхні зусилля, направляти один одного для впровадження змін в країні”, - зазначив Гергерт.

За словами Приходько, “Вимагаю змін” має стати всеукраїнським громадським рухом, який згодом переросте в політичний проект.

“Ми з Андрієм вже маємо приблизний розподіл обов’язків: він займатиметься справами добровольців, а я приділятиму увагу різним соціальним проектам. Я дуже хочу допомагати людям”, - наголосила Приходько.

Засновники руху зазначають, що змін вони будуть домагатися всіма можливими методами, серед яких громадські та публічні виступи, бесіди у вузьких колах в різних середовищах, політичні засоби.

“Зокрема, це підтримка бійців і активних громадян в їхньому бажанні займатися політичними процесами, як-то участь у виборах на всіх рівнях. Треба, щоб нація повірила в себе та поступово рухалась до побудови соборної країни”, - сказав Гергерт.

За словами Приходько, наразі формується 10 головних вимог до держави про необхідні зміни. “Але ми не можемо сформулювати їх без думок українців, тому спочатку ми повинні послухати людей”, - додала співачка.

За словами Гергерта, наразі формуються місцеві осередки руху “Вимагаю змін”. “Ми з Настею їздимо по країні, спілкуємось з людьми. Зараз ми формуємо офіси по всій країні. А на якусь знакову дату, символічну для України, коли ми повернемось з “турне” і визначимо ці 10 вимог, - представимо програму руху”, - пообіцяв комбат.

“Ми хочемо, щоб громада була активна, щоб вона брала участь у житті країни. Ми станемо платформою для такої діяльності. Зараз ми плануємо не дати ворогу можливості використати агресивні настрої людей, які панують всередині України. Ми хочемо заспокоїти їх і дати віру в себе, бо люди зараз розчаровані. Ми - потужна організація, яка бере відповідальність за цю країну”, - резюмував він.