Активісти та місцеві жителі вимагають від поліцейських вжити дієвих заходів для припинення незаконних вирубок зелених насаджень та забудови земель в Ірпінському регіоні та притягнути винних до відповідальності.

Київ. 30 серпня. УНІАН. У Приірпінні через бездіяльність поліції Київської області розбазарюють землі.

Про це юрист громадської організації “Правоексперт”, представник ГО "Сила молоді" Сергій Гапон заявив на прес-конференції в УНІАН.

“Співробітники поліції бездіють. Дмитро Ценов, який очолює обласну поліцію, з жовтня 2008 по березень 2010 року був начальником міліції Ірпінського відділу МВС Київської області. Саме в той час відбувався найбільший дерибан земель на території Ірпеня. Тому ми направимо звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою надати оцінку бездіяльності Ценова. Аналогічне звернення ми спрямуємо до профільного комітету Верховної Ради з питань забезпечення діяльності правоохоронної системи. Ми вимагаємо від Дмитра Ценова вжити дієвих заходів для притягнення винних осіб до відповідальності”, - зазначив він.

За словами Гапона, якщо на ці звернення не буде реакції, то активісти залишають за собою право проводити акції та пікетувати МВС і обласний главк поліції.

Сергій Гапон повідомив, що йдеться про незаконну забудову земельної ділянки в місті Ірпінь по вулиці 8 березня, 23, що перебуває у користуванні Управління поліції охорони у Київській області; незаконну забудову заплавних земель річки Ірпінь; незаконну вирубку дерев біля житлового комплексу “Чеський двір” вздовж вулиці Святопокровська у Гостомелі.

Також Гапон додав, що місцеві жителі та громадські активісти регулярно виходять на акції протесту проти цих незаконних дій, але їм протистоять «тітушки», які б’ють протестувальників за мовчазного споглядання поліцейських.

«Ми постійно стикаємося з беззаконням. Мова йде про побиття громадських активістів, які тривалий час не розслідуються, а винні не притягуються до відповідальності. Кримінальні провадження роками лежать в ірпінській поліції, забираються на перевірку до обласної поліції і там «тихенько помирають». Через таку бездіяльність або свідоме ігнорування законодавства керівництвом обласної поліції нівелюється реформа правоохоронних органів», - підкреслив юрист.

За словами Сергія Гапона, активісти надіслали керівнику обласної поліції Ценову письмове запрошення на сьогоднішню прес-конференцію, однак ані він, ані будь-хто з його підлеглих не прийшли.

Організатором прес-конференції виступила ГО "Сила Молоді".