Київ. 18 грудня. УНІАН. Письменник, військовий експерт Валентин Бадрак презентував власну тренінгову книгу «Як подолати трагедію» та роман «Чистилище».

Презентація видань відбулася під час прес-конференції в УНІАН.

Бадрак зазначив, що ці книги були створені в рамках спільного соціального проекту з видавництвом «Фоліо», спрямованого, в тому числі «на допомогу людям, які захищають країну, і людям, які внаслідок цієї ситуації, і внаслідок революції, і внаслідок війни потребують певної реабілітації».

«Книга – це ліки, перш за все. Це духовна їжа, яка потрібна нашим бійцям і населенню так само, як і продукти харчування чи теплий одяг, боєприпаси, зброя», - сказав Бадрак.

Говорячи про «книжкову терапію» під час війни, він зазначив, що книга «Як подолати трагедію» демонструє те, як використовувати досвід відомих особистостей з цією метою.

«Коли ми дізнаємося одну історію про героя – це одна ситуація. Але коли ми читаємо і вивчаємо, бачимо цілу низку людей, які здійснили дещо схоже, - наприклад, подолали хворобу, яка вважається невиліковною, або подолали життєву кризу, - коли цих людей багато, то людина починає вірити в те, що і вона це може зробити», - сказав письменник.

Він додав, що у книзі зібрані образи людей, які завдяки новим знанням, зокрема з книг, змогли переформатувати своє життя, поставити собі нову мету в житті, повністю змінитися. Зокрема, йдеться про Мати Терезу, Фріду Кало та Зигмунда Фрейда.

«Такі книги можуть допомогти впливати на українців, які сьогодні знаходяться у певній складній ситуації», - сказав Бадрак.

Говорячи про художній роман «Чистилище», письменник зазначив, що в першій частині книги увага приділяється стереотипам, які впливають на людину і руйнують особистість, а друга – це демонстрація боротьби із залежностями, хворобами та травмами.

«Працював я над нею 7 років… Це книга, в якій я виклав своє бачення програми життя, людської місії», - додав письменник.

Він також відзначив, що тоді, коли у людини відбувається корекція свідомості, вона починає змінювати принципи свого життя, пріоритети та мету. Таким чином, змінюється оточення та спосіб життя.

«Головне, що така людина може прийти до місії», - додав Бадрак.

Своєю чергою генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовіцький зауважив, що для українців зараз важливо зберегти нормальний психологічний стан.

«Саме для цього і використовуються, в тому числі і такі книги, про які ми сьогодні кажемо, і світова класика», - сказав він.