Керівник маркетингової компанії Богдан Терзі наголосив, що Amillidius має досвід створення бренду з нуля та виведення компанії з депресії.

Київ. 10 серпня. УНІАН. Перехід бізнесу до інтерактивного маркетингу товарів і послуг в інтернеті сприятиме збільшенню кількості нових клієнтів і зростанню економіки України.

Таку думку висловив під час прес-конференції в УНІАН голова маркетингової компанії Amillidius Богдан Терзі.

«Ми ставимо своєю місією просування рівня грамотності українського бізнесу. Ми точно розуміємо: чим швидше бізнесмени перелаштуються під новий формат роботи - Digital-marketing (інтерактивний маркетинг товарів і послуг, що використовує цифрові технології для залучення потенційних клієнтів і утримання їх як споживачів - УНІАН), тим швидше отримають прибуток. Відповідно, запрацює економіка України. Це стосується насамперед малого та середнього бізнесу. Інтернет-майданчики дозволять їм добре зрости», - заявив Терзі.

Він зазначив, що Amillidius працює за чотирма основними напрямками просування. «Перше - створюємо репутацію цієї компанії в інтернеті. Друге - розробляємо лінійку продуктів, яка б відповідала репутації. Третє - залучаємо клієнтів. Четверте - продажі», - сказав Терзі.

За його словами, дуже важливо мати лінійку товарів, які відрізнятимуться від інших.

«Є приклад компанії Nokia, у якої сьогодні не дуже добре йдуть справи. Свого часу вони не надали значення розширенню продуктовій лінійки», - сказав Терзі.

Також він зазначив, що сьогодні змінилися місця залучення клієнтів порівняно з попередніми роками.

«Раніше працювали білборди, радіо і телебачення. Люди чули, і зверталися. Зараз люди не слухають рекламу. Це означає, що необхідно залучати клієнтів там, де вони є - в інтернет-просторі. Так, у 2017 році за капіталізацією інтернет-реклама вийшла на перше місце. Також у залученні клієнтів з'явився новий напрямок - лідогенерація. Це контакти потенційних клієнтів, які зацікавилися продуктом. Тобто, вони побачили рекламу в інтернеті і залишили свої контакти. До того ж, завдяки лідогенерації, відразу видно, скільки витрачено на рекламу і скільки отримано грошей від клієнтів, які прийшли завдяки цій рекламі. Це неможливо зробити за допомогою білборда», - сказав Терзі.

Також керівник Amillidius навів приклад результатів дворічної роботи з однією з компаній.

«Вони погодилися, щоби ми про них розповіли. Це компанія Центр Біржових Технологій. Компанія працює 21 рік і має клієнтів, з якими давно і успішно працює. Два роки тому постало питання виходу в інтернет-простір. Ми в цьому їм допомогли. Кількість нових клієнтів, порівняно з періодом дворічної давності, зросла у 8,5 разів. Так можна зробити з будь-якою українською компанією», - запевнив Терзі.

При цьому він зазначив, що Amillidius має досвід створення бренду з нуля або виведення компанії з депресії.

«Якщо компанія хоче вийти на закордонний ринок або створити з нуля свій бред - ми зможемо це зробити за два місяці. Якщо компанія перебуває в депресії - ми проаналізуємо помилки і виправимо це. До того ж залучити клієнтів ми зможемо вже за два дні», - сказав Терзі.

Водночас він наголосив, що головною перевагою Amillidius є наявність повністю замкнутої системи для просування.

«Крім іншого, у нас є продакшн-відділ. Ми знімаємо ролики різними мовами. Є свій СММ-відділ, який забезпечує підтримку в соцмережах. Також є фахівці контекстної реклами. Я не знаю інших компаній, які б мали такий перелік послуг. Ми працюємо зараз з понад 100 компаніями з 15 країн», - повідомив Терзі.

Як пояснив керівник відділу просування компанії Amillidius Юрій Кракатець, який був присутній на прес-конференції, успіх і прибуток компанії безпосередньо залежать від репутації в інтернеті.

«Понад 70% користувачів перед тим, як купити товар або послугу, читають відгуки про компанію та товар. Відгуки в інтернеті сприяють спонукають користувача придбати цей товар. Згідно з дослідженнями, кількість придбання товару збільшується на 18%, якщо про нього надані хороші відгуки. До того ж, люди більше довіряють відгуками, ніж опису товару на сайті. Тому, якщо інформація в інтернеті про товари компанії не підконтрольна їй, це може серйозно похитнути довіру», - сказав фахівець.

Довідка УНІАН. Рекламне агентство Amillidius засноване в 2010 році і спочатку спеціалізувалося на створенні сайтів і їх просуванні в пошукових системах (SEO). У травні 2012 року керівництво компанії ухвалило рішення про активний розвиток інших перспективних напрямків бізнесу - PR і SMM. На даний момент діяльність рекламного агентства Amillidius охоплює практично всі напрямки digital-індустрії, але основним залишається контроль і захист репутації приватних осіб, компаній і брендів у пошукових системах.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/81217