У «Зоряному Ралі» цьогоріч взяли участь 31 екіпаж з п'яти обласних центрів України і один екіпаж із Білорусі.

Київ. 8 серпня. УНІАН. Відроджений Київський клуб автомобілістів переміг у змаганні автолюбителів - власників класичних ретро автомобілів «Зоряне Ралі 2018», яке проходило з 12 по15 липня на території України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник Центрального дивізіону "Зоряного Ралі" Роман Щипков.

Відео дня

"Київський клуб автомобілістів переміг в єдиному в Україні багатоденному ралі-марафоні. «Зоряне Ралі» передбачає старт усіх учасників з різних міст, а фініш - в одній точці. Варто зазначити, що наша команда автомобілістів перемогла утретє, але як відроджений та офіційно зареєстрований Київський клуб автомобілістів", - сказав Щипков, зазначивши, що цього року команду Київського клубу автомобілістів підтримали відомі бренди.

Також він повідомив, що в «Зоряному Ралі» нині взяли участь 31 екіпаж з 5-ти обласних центрів України і один екіпаж із Білорусі.

Крім того, Щипков зазначив, що Київський клуб запланував низку інших заходів цього року.

«Найближчий захід - 24-годинні перегони для встановлення рекорду України на ретро-автомобілі. Паралельно ми плануємо провести зліт власників автомобілів ГАЗ. У святкові вихідні ми запланували провести унікальні перегони. У них можна буде брати участь на будь-якому позашляховику. Тому, користуючись нагодою, запрошую всіх взяти участь. Також буде подія в останні вихідні жовтня на Контрактовій площі в Києві - День автомобіліста. А ще буде маленьке ралі - Ніч музеїв», - сказав він.

Також Щипков повідомив, що незабаром планується створення ремонтної бази для любителів ретро-автомобілів.

«Ми розраховуємо, що найближчим часом з'явиться база, де можна буде відновлювати ретро-автомобілі. Я працюю ще в «Київпастрансі» і займаюся створенням музею пасажирського транспорту. Тому розраховуємо, що до Дня автомобіліста ця база зможе приймати всіх автомобілістів України, щоб експонувати і обслуговувати авто. Це на вулиці Виборзька, 111», - сказав він.

Присутній на прес-конференції член екіпажу-переможця «Зоряного Ралі» Ігор Левченко зазначив, що участь у ралі дала змогу не лише отримати насолоду від перегонів, але і знайти друзів.

«У мене Volkswagen Жук 1968 року... Можливість використати машину в ралі дозволила отримати величезне задоволення. Більш того, мені як переселенцю з Донецька було важко знайти друзів у новому для мене місті. А участь у ралі дозволила знайти безліч друзів», - сказав Левченко.