Крім того, у Києві презентували книгу мами музиканта Андрія Кузьменка «Колискова для Андрійка».

Київ. 3 серпня. УНІАН. До 50-ї річниці з дня народження Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка) митці готують тур з концертною програмою «Skryabin.Simfo».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив продюсер проекту «Skryabin.Simfo» Геннадій Гутгарц.

За його словами, концертна програма складатиметься з пісень Кузьми у симфонічній обробці. Презентація концерту відбудеться 25 листопада у Київській консерваторії. Після цього програму представлять в інших містах України.

«Це версія пісень Андрія Кузьменка у виконанні естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом Миколи Лисенка», - уточнив Гутгарц.

Після Києва, за словами продюсера, концертну програму покажуть в інших містах країни. Так до середини грудня плануються концерти на сході та півдні країни, а наступного року – у західному регіоні, в тому числі 4 лютого у Львові. Детальна інформація про тур буде розміщена на сторінці «Skryabin.Simfo» у Facebook, де оприлюднюються всі заходи у рамках проекту.

«Десь до березня, я сподіваюсь, близько 30 міст побачать, почують цю чудову програму. І запрошую заходити на сайт проекту http://nachasi.today. Квитки на концерт будуть продаватись ексклюзивно на цьому домені», - заявив Гутгарц.

Також він повідомив, що 17 серпня – у день народження музиканта, у таборі «Артек» у Пущі-Водиці відбудеться вже вдруге акція за масової участі дітей, які малюватимуть свої ілюстрації до пісні Кузьми «Мам».

«Дуже сподіваюсь, що долучаться до нас інші міста, інші дитячо-юнацькі заклади і минулорічний рекорд буде побитий», - сказав Гутгарц, запросивши всіх бажаючих до участі.

Під час прес-конференції було представлено також книгу мами музиканта Ольги Кузьменко «Колискова для Андрійка». Про видання розповіла присутня співавтор книги Варвара Гончарова.

Презентуючи книгу вона звернула увагу, що починається вона саме з тексту та нот колискової пісні «Перепілонька», яку співала мама малому Андрію.

«Основна ідея книги – це те, що такий яскравий, феноменальний талант не може виникнути на рівному місці. Тобто коріння цього явища в культурі України, це явище є в вихованні, в історії сім’ї Андрія, тій атмосфері, в якій його виховували», - прокоментувала Гончарова.

За її словами, Кузьма ще в юнацькі роки був дуже обізнаний на західно-європейській музиці, котрої на теренах радянських ще не було і люди її загалом не знали. При цьому він знав досконало польську мову, англійську.

«На базі всього цього він створював свій неповторний стиль, який ми так шануємо», - резюмувала Гончарова.

Вона повідомила, що наразі запланований друк лише 1 тис. екземплярів книги, але висловила надію, що тираж може бути збільшений. Книга має з’явитися у продажу найближчим часом.