World Bodypainting Festival є найбільшою подією в мистецтві боді-арт.

Київ. 2 серпня. УНІАН. Україна зібрала рекордну кількість призових нагород на всесвітньо відомому фестивалі World Bodypainting Festival,перевершивши успіх більш досвідчених майстрів та привернувши увагу творчої спільноти з 50-ти країн світу.

Про це йшлося на прес-конференції в УНІАН, присвяченій дебюту української команди на фестивалі World Bodypainting Festival в Австрії, який щороку приймає більше 30 000 шанувальників боді-арт мистецтва.

«Фестиваль вважається засновником боді-арт мистецтва. Він починався з невеликого заходу, де кілька художників могли показати своє мистецтво для аудиторії на відкритому повітрі в парку. І сьогодні ми вже зустрічаємо 53 національності, які беруть участь в 12-ти категоріях», - сказав організатор World Bodypainting Festival Алекс Барендрегт.

«Дуже сильні роботи були представлені на фестивалі. Вперше у нас була присутня така велика група з України, вперше така сильна група виступила на фестивалі. І в принципі українська команда показала себе дуже високо з креативним макіяжем, дуже сильні візажисти приїхали брати участь», - додав Барендрегт.

Майстер візажист Яна Штепа зауважила, що до перемоги українську команду привела дружба. «Тому що ми підтримували один одного, ми були сильним тилом один для одного… Багато хто з нас брали участь в одній номінації, але в жодному випадку ми не були суперниками, ми були справжньою командою», - наголосила вона.

На прес-конференції моделі продемонстрували конкурсні роботи, за які отримали найвищі відзнаки від суддів та відвідувачів заходу.

У прес-конференції взяли участь: Анна та Алекс Барендрегти (організатори World Bodypainting Festival), Олександр Васільєв (майстер боді-арту), Яна Штепа (майстер візажист), Юлія Михайлова (майстер візажист), Ольга Левицька (майстер візажист), Альона Семенець (майстер боді-арту), Ліка Макарідзе (майстер візажист), Вікторія Радченко (майстер візажист), Ганна Товмач (майстер перукар), Дарья Кушнір (майстер візажист), Галина Тіщенко (проект менеджер компанії Kodi Professional), Олена Глазко (майстер перукар).

Фото з прес-конференції в УНІАН: https://photo.unian.net/ukr/themes/81140