За попередніми розрахунками, запровадження запропонованого проекту дозволить значно скоротити вартість проїзду порівняно з подорожчанням, яке очікується з 14 липня.

Київ. 11 липня. УНІАН. Депутати Київської міської ради від фракції «Свобода» пропонують замість майбутнього підвищення вартості на проїзд у столиці запровадити проект удосконалення та осучаснення транспортної системи міста, в тому числі шляхом запуску єдиного електронного квитка та відмови від маршрутних таксі.

Відповідний проект рішення «Про організацію перевезення пасажирів і оплати проїзду на міських маршрутах (лініях) загального користування в Києві», розроблений ВО «Свобода» спільно з експертами, було презентовано на прес-конференції в УНІАН.

«Ми презентуємо проект рішення, яке, на нашу думку, дозволить запропонувати більш якісні умови організації перевезення пасажирів та оплати проїзду в Києві, і дозволить отримувати більше коштів до міського бюджету. Реалізація цього проекту дозволила б говорити не про підвищення ціни на проїзд, а про поліпшення якості послуг, запровадження європейських стандартів без істотного або без підвищення взагалі», - сказав під час презентації проекту голова фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк.

Присутній на прес-конференції архітектор, фахівець в галузі містобудування, розробник проекту цього рішення Олесь Олійник повідомив, що проект передбачає абсолютно нову модель функціонування транспортної сфери міста, яка запроваджена в багатьох містах Західної Європи.

Одним з основних нововведень є зміна відносин між перевізником і міською владою. Проектом пропонується, що місто буде оплачувати перевізнику фіксовану, затверджену в контракті суму за перевезення пасажирів, а кошти, сплачені пасажирами за проїзд, будуть прямо надходити до міського бюджету.

«Тобто перевізник не здійснює збір виручки, пасажири оплачують проїзд через автоматизовану систему обліку оплати проїзду, і ці кошти спрямовуються місту. Місто встановлює термінали оплати, запроваджує електронний квиток», - зазначив Олійник.

Він повідомив, що, згідно з проектом, адміністрування сфери міського транспорту буде здійснювати виключно міська влада, тоді як зараз багато що залежить від перевізника. Міська влада має сформувати єдину транспортну мережу міста на підставі транспортної мобільності, а також визначити основні параметри обслуговування маршрутів (схема руху, кількість і графік рейсів, місткість рухомого складу, екологічні вимоги, доступність маломобільних пасажирам тощо).

Після цього автобусні маршрути будуть виставлені на конкурс. Переможцем конкурсів на автобусні маршрути стає перевізник, який запропонує найменшу ціну за виконання перевезень.

При цьому договір може бути розірваний у разі порушення його умов. Контроль за дотриманням умов здійснюється представниками контролюючих органів, а графік руху контролює автоматизована система диспетчеризації.

Також проектом передбачається запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду і механізму збору статистичної інформації про пасажиропотік тощо.

Олійник повідомив, що проектом також передбачається відмова від режиму маршрутного таксі. При цьому на уточнююче запитання Олійник зазначив, що проектом не передбачається розрив уже укладених договорів між містом і перевізниками. Дані договори укладаються на 5 років, а отже, повна відмова від маршруток у Києві може зайняти до 5 років.

Також важливим нововведенням є запровадження єдиного електронного квитка, без якого створення такої системи неможливе.

Присутній на прес-конференції керівник юридичної служби фракції ВО «Свобода» Антон Сидоренко розповів, що проектом пропонується кілька видів єдиного квитка: на 20 хвилин, на 70 хвилин, 3 доби, 7 діб, 30 діб, 365 діб.

Самі квитки поділяються на електронні та паперові, при цьому електронні на 10% дешевші. Відповідно оплатити проїзд можна за допомогою мобільного додатку або купити квиток у стаціонарних пунктах продажу. При цьому квиток дійсний на всі види міського транспорту.

За словами Сидоренка, впровадження запропонованого проекту рішення дозволить значно скоротити вартість проїзду порівняно з подорожчанням, яке очікується з 14 липня.

«За попередніми розрахунками, квиток на 30 діб коштуватиме 525 грн. З тієї концепції, яку з 14 липня хоче запровадити міська влада, - 1300 грн», - зазначив він.

Також Сидоренко повідомив, що, згідно з проектом, всі пільги, гарантовані законодавством, зберігаються.

Вчора, 10 липня, на прес-конференції в УНІАН народні депутати України, члени партії «ВО «Свобода» Юрій Левченко та Андрій Іллєнко повідомили, що підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті є необґрунтованим, без проведення прозорого аудиту доходів комунального транспорту і приватних перевізників, а також введення єдиного електронного квитка.

Учасники прес-конференції також оголосили про проведення 12 липня з 9.30 до 10.00 ранку біля стін Київської міської держадміністрації акції протесту у зв'язку з необґрунтованим рішенням про підняття цін на проїзд, до якої можуть долучитися всі бажаючі жителі столиці.

Довідка УНІАН. Влада Києва планує з 14 липня підвищити вартість поїздки в громадському транспорті, як в наземному, так і в метрополітені, удвічі - до 8 грн.

17 січня Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє органам місцевого самоврядування запроваджувати автоматизовані системи оплати проїзду, в тому числі електронний квиток, у міському та приміському пасажирському транспорті. Очікується, що електронна система оплати проїзду підвищить прибутковість державного транспорту і, як результат, сприятиме скороченню потреби в бюджетному фінансуванні.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, надходження до місцевих бюджетів від пасажирських перевезень комунальним транспортом зростуть на 40-50% після введення єдиного електронного квитка.